ГЕРБ нападна правителството на Орешарски за "Южен поток"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
17:13 / 12.12.2013
1498
Позиция на ГЕРБ относно "Южен поток":

Проектът "Южен поток" е в застой, защото от 2008 година същият Орешарски като финансов министър и същите хора около него, говореха за Големия шлем. Сега сме края на 2013-та година, те продължават да не са го съгласували, да не са подписали договор и да заблуждават и Европа, и Русия. За ПП ГЕРБ прочитът на днешното изказване на комисаря Йотингер е, че Европейската комисия не вярва, че България може да защити своите интереси и съответно да подпише изгоден договор за страната. Сегашното правителство не може да защити интересите на България, независимо, че проектът е изгоден за страната. Според нас, Европейската комисия казва: "Вие не можете да се оправяте, затова ние ще преговаряме от ваше име".

Европейската комисия ще бъде адвокат на България, защото Орешарски и компания не могат да защитават интереса на страната ни. Силно се надяваме това правителство да не провали и проекта за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", защото и там България е на разрешителен режим от Европейската комисия. Дано не злепоставят "Уестингхаус", която е доказала се международна компания. ПП ГЕРБ винаги е смятала, че такива компании са добре дошли в България.

Диверсификацията на ядрената енергия е изключително важна за България, но не по начина, по който днешните управляващи го правят - без да съгласуват, без да уведомяват, без да провеждат необходимите конкурси и търгове. Ако ГЕРБ беше на власт отдавна проектът "Южен поток" щеше да е подписан. Правителството на ГЕРБ беше съгласувало и консултирало всичко с Европейската комисия. Европейската комисия е наясно защо ГЕРБ спря проектите "Белене" и "Бургас- Александруполис".

Правителство на Орешарски успя да обърка и този важен за България проект. По "Южен поток" правителството не е провело търгове, не е подписало "иписи контракта", не е казало колко ще струва, не е казало кой ще даде парите, не е казало за колко години те ще бъдат върнати. Няма как да направят всичко това без да са съгласували проекта и да са провели съответните процедури.

Орешарски беше заварчик на две тръби, без да има абсолютно нищо подписано и съгласувано. Това е срамота. Това правителство рискува всичко, до което се докосне.


Виж коментарите (8)

Още по темата (276):
15.03.2022 Вучич: България трябва първо да попита Сърбия, ако ще спира руския газ
14.01.2021 Внасяме 225 млн.куб.м. азерски газ по стария газопровод от Гърция
02.01.2021 "Газпром": "Турски поток“ е съвременен, ефективен и сигурен газопровод
01.01.2021 Борисов: България е с най-ниския дефицит в Европа
31.12.2020 Вече получаваме природен газ от Азербайджан
29.12.2020 Вучич обяви официалното откриване на "Балкански поток“
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).