Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гаф! Брошури с гей двойки за сексуално ограмотяване раздават в училище
Автор: Екип Varna24.bg 13:13 / 27.02.2019Коментари (19)2056
©
Брошури за сексуално ограмотяване на учениците предизвикаха скандал между институциите. Проблемът е, че на снимка, която е приложена за болестите, предавани по полов път, са двама млади мъже. Брошурите са издадени от здравното министерство и са разпространени от РЗИ-Ямбол. Образователното министерство обаче забранява да стигат до учениците. 

Въпреки забраната на просветното ведомство, брошурата стига до ученици на 14 и 15-годишна възраст.

Брошурата се нарича "Любов без последствия" и е издание на Министерството на здравеопазването. Тя е богато илюстрирана и е предназначена за сексуално възпитание на учениците. Едно от училищата, в които са раздадени тези брошури е Езиковата гимназия в Ямбол.

Директорът на гимназията обяснява, че осмокласниците са се запознали с рисковете от заболявания, предадени по полов път, на лекция.

"Самите брошури бяха получени някъде в началото на декември, може би между 5-10 декември, защото по план на класните ръководители трябваше да има една беседа, в която поканихме представител на РЗИ, мисля, че доктор Русева беше, изнесе една беседа за болестите, предавани по полов път.... Има девет бройки, които не са раздавани и не са били при учениците", обясни Йордан Милков.

Брошурите са прибрани след спешно писмо от Регионалния инспекторат, че заради скандалното им съдържание не трябва да стигат до учениците.

"Като в началото бе едно обаждане дали в училище има такива брошури и каква е съдбата им и да не ги разпространяваме, после дойде официално и писмото. В него пише да не се разпространяват брошурите",  посочи още директорът на гимназията.

Реакцията на институциите се оказва закъсняла. Децата твърдят, че нагледните материали стояли на масата в коридора и самите осмокласници ги раздавали на по-големите.

"Как може да забраняваме нещо, което предварително са го одобрили! Отзад на самата брошура стои Министерството на здравеопазването, подписано. Те са минали през утвърждаване, минали са през съответния контрол на министерствата, пристигнали са по официален ред чрез институции , и когато картинката се оказва неадекватна или провокативна, започваме с писма...", казва директорът Йордан Милков.

"От здравното министерство ни ги изпратиха и ги получихме с много други дипляни. Единственото, което пишеше за тях беше – МСМ, което ние после разчетохме. След като стана скандала разбрахме, че това са мъже, правещи секс с мъже ...Истината е, че когато видях и аз бях скандализирана, снимките са абсолютно непристойни за такава публика", смята и директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева.

Тя твърди, че брошурите не са стигнали до учениците. "В Езикова гимназия не са ходили наши представители и не са раздавали. Нямам обяснение как са попаднали там", заяви д-р Генчева.

Обяснението идва след минута, когато една от служителките в РЗИ признава, че лично е раздавала.

"Не мисля, че има нещо скандално. Децата знаят много и дори на малка възраст си позволяват много неща... Аз мисля, че съдържанието на тази брошура е като на всички други, които аз разпространявам", посочва д-р Румяна Русева от РЗИ – Ямбол.

Нагледните материали стигнали и до Математическа гимназия, но директорът ги унищожил.

"В една от брошурите, която беше озаглавена "Игра за напреднали", се описваше как правилно трябва да правят орален секс ... Аз съм ги прибрал и нещо повече, аз ги изгорих", обясни директорът на математическата гимназия в града Евгений Иванов.

За коментар по случая потърсихме и началника на регионалния инспекторат в Ямбол. Въпреки многократните ни опити не го открихме нито по телефона, нито на работното му място.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.02.2019 г.
0
 
 
Аййййй, и какво ще правим сега така, като децата са видяли истинските неща от живота?!?!? Значи платени чалга проститутки могат да снимат софт порно, което се излъчва по ТВ за малки и големи, но гей хора не може? Тъп, закостенял народ!
0
 
 
А бе пе***асти смотани и образовани смотани европейци до кога ще стимулирате педерастията. Защо осакатявате децата . Оставете ги да изживеят детството си на воля.
+1
 
 
Гнусотията,педерастията, лъжата, наглостта вървят ръка за ръка! Това,което е приготвила Европа с нейните ценности-е нещо ужасно, и ако не се стреснете хора,ако от сега не вземете позиция-утре ще ревете,но ще е късно!
+2
 
 
Не знам кое е по-гнусно - това, че се натрапват такива генни дефекти пред очите на децата или това, че вече се приема за "нормално" ?! Да не говорим за коментарите, че "младите /тоест децата/ трябва да експериментират". И това го казват родители?! Отврат!!!
+4
 
 
От цялата история излиза, че има само един директор, който е с всичкия си.
-1
 
 
Ох, умрях от смях, докато четях как директорът на МГ е изгорил брошурите! :-) Тези пенсионери-сталинисти в кой век живеят? А иначе реакцията на образователното министерство е тъпо чиновническа и неадекватна. Тези хора са такива мижитурки, че нямат кураж да застанат зад действията си. Хем тъй, хем тъй. Администрацията в БГ е трагедия!
+2
 
 
Класически пример на хибридна акция като за учебник. Нещо се появява неодобрено, непроверено и се подхваща от точните хора за раздухване. Такива неща трябва да се разследват, но няма как когато самите разследващи са част от логистиката.
0
 
 
Интересно... Всичко в тоя живот си има последствия, само "любовта" - не... :)
+7
 
 
За съжаление не гаф, а целенасочена политика за евроГЕЙските ценности!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: