Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гала концерти, посветени на великия Енрико Карузо, събират звезди на откритите сцени във Варна и Пловдив
Автор: Екип Varna24.bg 15:47 / 29.04.2021Коментари (0)1148
Италианските тенори Фабио Армилиато и Анджело Фиоре пристигат в България в началото на юни за два гала-концерта, посветени на един от най-бележитите тенори в историята на операта – Енрико Карузо. На 11 юни с "Карузо Гала“ ще бъде открит 12-ия сезон на фетивала "Опера в Летния театър“, а на 12 юни грандиозното събитие ще се премести на сцената на Античен театър – Пловдив. Мащабните прояви се осъществяват от Държавна опера Варна в партньорство с агенция Music Art New Imagine – Италия.

Фабио Амилиато е един от най-обичаните италиански тенори през последните десетилетия. Солист със забележителна международна кариера и чести участия на най-престижните оперни сцени – Метрополитън Опера, Ла Скала, Монте Карло, Парижката опера, Японската национално опера в Токия и други, Амилиато е известен с виртуозните си интерпретации на италианския оперен репертоар.

След дебюта му на сцената на Ла Скала през 2019 година, кариерата на тенора Анджело Фиоре се устремява нагоре. Победителят в редица международни конкурси и част от фондация "Лучано Павароти“, бързо се утвърждава като едно от новите лица на италианската опера. Гастролите му в Ла Скала продължават, а изявите му на престижните оперни сцени запълват програмата му. Фиоре е чест гост на оперните театри в САЩ, Германия, Дания, Хърватия, Нова Зелания, Русия, Япония, Румъния и др.

В брилянтния състав от солисти в "Карузо Гала“ място намират три утвърдени имена от българската сцена. Златните гласове Иван Момиров, Валери Георгиев и Даниел Дамянов са артисти с международно признание и гастроли на най-престижните оперни сцени в Европа и света.

В репертоара на Енрико Карузо откриваме най-популярните арии на гениалните италиански композитори Верди, Пучини, Росини, Маскани и други. Те ще прозвучат на откритите сцени във Варна и Пловдив в негова чест в изпълнение на блестящите солисти и оркестъра на Държавна опера Варна, водени от диригента Лоренцо Бизари.

Тенорът, променил света на музиката, е най-записвания певец на времето си. Притежаващ феноменално мощен драматичен тенор, “златогласият вълшебник от Неапол" остава в историята на световното певческо изкуство като един от най-красивите оперни гласове и едно от най-високите постижения на италианската певческа школа през ХХ век.

Години след смъртта на Карузо, изпълненията му продължават да звучат и да вдъхновяват новите поколения оперни дарования. През 1986 година композиторът Лучио Дала написва едноименната песен, посветена на бележития тенор, изпълнена от Лучано Павароти. С нетърпение очакваме изпълнението на "Карузо“ от петимата звездни тенори в двете гала вечери, посветени на него.

Билетите за "Карузо Гала“ вече са в продажба. Във Варна може да ги закупите на касите на Държавна опера Варна, ФКЦ, Летен театър Варна и в мрежата на Eventim. В Пловдив пропуските за грандиозния концерт са налични в Билетната каса срещу Общината и в мрежата на Еventim.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: