Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ганев от "Демократична България": Ще продължава да става все по-скъпо
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 16.04.2022Коментари (3)634
© Нова
"Инфлацията ще е двуцифрена, но няма да стигне стойностите от 90-те години на миналия век", подчерта депутатът. 

"Ще продължава да става все по-скъпо по две причини. И докато те не изчезнат тези процеси – може би няма да са толкова силно изразени, но ще продължават. Първата е голямото нарастване на паричната маса в света поради хлабавата парична политика на световните централни банки в продължение на две десетилетия. Втората причина е войната". Това заяви в студиото на "Събуди се" Георги Ганев от "Демократична България".

Той коментира и увеличението на пенсиите с 6,1 процента. "Да не забравяме, че това увеличение на пенсиите идва след две години на рекордно повишение на парите за старост – с добавки и други. Все пак социално-осигурителната система може да поеме много, но не безкрайно. Нека обаче да диференциираме – никой не казва, че пенсиите в България са високи. Всеки би искал да види възрастните хора с по-голяма покупателна способност. Много по-важно е не колко лева ти е пенсията, а какво можеш да си купиш с нея", посочи той.

"Много споря с колеги, които казват, че трябва да се дават повече пари. Но именно повечето пари са причина за инфлацията – увеличава се броят пари. Търсим всякакви възможности – бюджетни и други – да подпомогнем пенсионерите", категоричен е Ганев.

По думите му инфлационните процеси ще продължават докато не изчезнат и двете причини. "Разходите за фундаментални неща като торовете – които са също толкова важни колкото горивото, тепърва ще продължат да нарастват. Предполагам, че секторът на услугите ще бъде по-малко засегнат. Но сектори в производството – като индустрията, селското стопанство и транспорта, че пострадат тежко", подчерта той.

Според него положението не е чак толкова лошо, че да свикваме с двуцифрени стойности на инфлацията. "Със сигурност нива на инфлацията като тези от 90-те години на миналия век – няма да достигнем. Но няма и да се укроти инфлацията тази година и ще се задържи на двуцифрени стойности".

Предлагаме вдигане на прага за ДДС до 160 000 лв. и намаляване на лихвата за забавяне, подчерта Ганев.

Той коментира и избора на нов шеф на БНБ. "За управител на БНБ трябва да се предложи човек, който да е безспорен, очаквам повече кандидатури", категоричен беше той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ганефЪ,в каква коалиция са твоите *шефове*?Само питам,да ти напомня,че несме чак такива абдали за каквито ни мислите!Вие,*дабълите*,се *изсрахте на метеното* и сега се чудите кой да нарочите за виновен.
+2
 
 
Георги Ганев от ДБ, много е удобно да се обвинява света за вътрешните неудачи на некадърни те ни управляващи. Нали? Истината е, че горните два фактора ги има, но те са незначителни с административно вдигнатия ток за промишлеността, което води до драстично повишение на цените. И намаляване на покупателната способност. А безразборно то и безцелно харчене на държавни средства, и постоянното вземане на кредити ще ни доведе до жестока катастрофа. Тези истини не ти изнасят, нали г-н депутат?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: