Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гавра с пенсионери в Благоевград!
Автор: Екип Varna24.bg 10:49 / 05.02.2020Коментари (0)1005
©
Скандални факти около храненето на пенсионери са установили инспектори от Българската агенция за безопасност на храните при проверка в Дом за стари хора “Д-р Адриян Атанасов" – Ботевград, пише “Труд". При ревизия в кухнята на социалното заведение са установени храни с изтекъл срок на годност и ръждясали съдове.

Само преди десетина дни шефката на Дома Яница Иванова бе заснета как организира възрастните обитатели на пансиона за участие в протест в подкрепата на уличения в конфликт на интереси кмет на Ботевград Иван Гавалюгов. На 26 януари съпругът на Иванова – Цветан Иванов, бе начело на Инициативния комитет за защитния митинг за градоначалника, а пациентите на Дома бяха извозени с лични автомобили до площада пред общината за участие в протеста. Пак тогава лично Яница Иванова одобряваше плакатите в защита на Гавалюгов.

Сега инспектори от ОБДХ-София област от отдел “Контрол на храните" са се натъкнали на редица нарушения в чистотата на Дома. Установено е, че “текущата хигиена е крайно лоша". В документи от проверката се казва още, че “част от технологичното оборудване е с наличие на корозия. Всички контейнери за отпадъци не са обезопасени с капаци". Освен това инспекторите на БАБХ са открили в хладилници и “храни с изтекъл срок на годност", които са били за менюто на възрастните хора. При инспекцията в кухнята на пансиона служителите на БАБХ са засекли, че “част от храните в складовото помещение, изискващи температурен режим на съхранение са извън хладилни условия".

Външна фирма е поела изхранването на настанените в Дома възрастни хора след констатираните нарушения там и незабавно е разпоредено спиране на подаването на храна от мръсната кухня. Това заявиха вчера от БАБХ. “За откритите нарушения е съставен акт на лицето, отговорно за обекта – управителят на Дома. А това е именно Яница Иванова. Незабавно е спряно раздаването на храна от кухнята, храните неотговарящи на законодателството са насочени за унищожаване", посочват още от Агенцията. Проверката е установила и лоши условия за съхранение на трапезната посуда, която е държана “в шкафове извън хигиенни условия".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: