Ген. Съби Събев: Щаб на НАТО у нас е ответна реакция на агресивното поведение на Русия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
09:23 / 12.02.2015
596
Разполагането на щаб на НАТО в България е нормален ход. Той трябва да следи нещата. Повишеното агресивно поведение на Русия не може да остане без реакция от НАТО, коментира в предаването "Под лупа" ген. Съби Събев, председател на Съюза на офицерите от резерва "Атлантик". Според него са смешни твърденията на някои политици, че България отправя заплахи към други страни и се готви за война.

Създаването на командно-координационен център на НАТО у нас е нормална мярка при изменената среда на сигурност след събитията в Украйна от 2014 г. насам. По този начин Алиансът гарантира напълно сигурността на своите членове в Източния регион на континента, коментира ген. Съби Събев, председател на Съюза на офицерите от резерва "Атлантик".

Някои партии и политически лидери забравят, че България е член на НАТО повече от 10 г. и има своите съюзни ангажименти и отговорности, заяви ген. Събев.

България не отправя никакви заплахи към други страни, не се подготвяме и за война. Такива твърдения могат да се приемат само с усмивка, е мнението на ген. Съби Събев.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Левон Хампарцумян: Като гледам последните правителства, а и сегаш...
Ще разследват щателно теча на данни, свързан с част от отговорите...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Борисов обясни на Делян Добрев защо е направил сглобката


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).