Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ген. Запрянов: Внушението, че България има нещо общо с взривяването на Кримския мост не е случайно
Автор: Екип Varna24.bg 19:19 / 14.10.2022Коментари (1)1196
© NOVA NEWS
Внушението, че България има нещо общо с взривяването на Кримския мост не е случайно. На Русия ѝ е необходимо да дефинира международно участие срещу нейните интереси и по този начин да се следва линията на Владимир Путин, че тази война не е между Украйна и Русия, а че са замесени и западните страни. Такава теза изрази в "Денят на живо" бившият зам.-министър на отбраната ген. Атанас Запрянов. Според него страната ни е изчистила своето име. 

"Това е едно хибридно действие срещу България. Да се ерозира общественото доверие в правителството, в нашите специални служби, да се появи едно съмнение. От друга страна - да се ентусиазира и мобилизира проруският елемент в България", каза още той.

Според него случилото се на Кримския мост е подготвено в Русия и извършено от нея. "Всички останали страни бяхме намесени, за да се създаде международен елемент в тази война. Не е възможно да се преминат толкова граници, да се пренесе толкова голямо количество взривно вещество, без то да бъде засечено. При това да влезе и в Русия", подчерта бившият зам.-министър на отбраната.

Той каза още, че руснаците нямат интерес да кажат истината. "Аз чета и следя някои инсинуации, където във фалшиви новини едва ли не украинците са потвърдили, че имат някакво участие. Щом се работи упорито в посоката да се докаже, че украинската страна има участие, има нещо, което не е достатъчно ясно за разследващите руски екипи или нещо се укрива", добави Запрянов.

Бившият зам.-министър на отбраната заяви, че ако е използван термитен взрив, то тогава нещата "опират до Русия", защото "само те имат такава технология", но не и Украйна.

"Подозрението е, че използването на взрива на моста се използва незабавно от Путин да извърши бомбардировки и ракетни удари по цивилна инфраструктура, все едно извърши терористичен акт. Подозрението е дали този взрив не е инсинуация, която да развърже ръцете за такъв тип бойна дейност в Украйна", каза още Запрянов.

На въпрос дали има опасност новата фаза от войната да бъде серия от терористични атаки, които да се изнесат и в други държави, включително и в България, той уточни: "Не смятам, че има опасност, особено за нашата страна. Иначе между двете държави - да, диверсионно-разузнавателни действия се използват".

Коментар от него дойде и за позициите на някои държави, че няма да приемат руски бежанци, за да не влязат хора, които биха извършили терористични актове. "Винаги в тези ситуации е възможно инфилтрирането на хора с други задачи, поставени от специалните служби на Русия. Това налага внимателно преценяване. Трябва да се преценява информацията за всеки един", е неговото мнение.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Генералът е абсолютно прав- руските служби направиха този взрив , за да оправдаят зверствата си срещу украинските градове- нещо, което руските ястреби искаха от Путин отдавна! Версията с българско участие беше анонсирана от руските служби веднага след взрива, което показва , че тази версия е разработена предварително и няма нищо общо с истината! За взрив от камион не съответстват нито разрушенията, нито даже и официалното видео от инцидента- камиона уж се взривява по издигащата се естакада на моста, а сниманите след това разрушения са от абсолютно равната част на моста, на падналите елементи отгоре няма никаква следа от взрив или огън, което говори за взрив отдолу! Освен това как от този свръх охраняван обект има видео от само една камера като там те са хиляди!? Руската лъжа и демагогия са безгранични!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
Катастрофи във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: