Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Атанасов: Банкя е място с много строга идентичност, нашата кауза е да я запазим
Автор: Харитина Агопян 17:58 / 26.10.2023Коментари (0)847
©
Интервю на Радио "Фокус" с Георги Атанасов, кандидатът за кмет на район "Банкя" от коалиция ПП-ДБ и "Спаси София". 

Здравейте скъпи зрители и слушатели на Радио "Фокус".  В рамките на предизборна кампания 2023 "Местни избори" днес ще ви представя кандидатът за кмет на район Банкя г-н Георги Атанасов. Той е издигнат от "Демократична България" и кандидат-кмет от коалицията ПП-ДБ и "Спаси София". Това е платена форма и ще разговаряме по три основни теми:  чист въздух и използването на потенциала на Банкя, проблемите с паркирането в града и хаоса в ремонтите. Здравейте, и добре дошли.

Здравейте, на вас и на слушателите на Радио "Фокус".

Аз ви предлагам да започнем от това как вие виждате район Банкя и как бихте желали всъщност да го видите, по отношение на чистия въздух и самия потенциал на района? Вие сте доктор на биологичните науки към БАН и предполагам това е ваш приоритет?

Да. Банкя е много специфично място, с много строга идентичност, която ние искаме да запазим, това е наша кауза. Банчани сме по-особени хора и държим много на това как изглежда Банкя, какво е Банкя. Банкя е едно прекрасно местенце до София, което е зелено, сега особено изпъстрено с много цветове, с малки къщи, земя, имаме минерална вода, имаме прекрасни паркове и околностите около Банкя са много приятни. Така че това, което наблюдаваме в последно време е една тенденция, която искаме да не се случи, т.е. да предотвратим грешките, които станаха в някои от зелените квартали на София, като "Лозенец", примерно. Това са презастроявания, много коли, тези тенденции са опасни, според мен за Банкя и ние искаме да ги предотвратим.

Съвсем естествено, след като говорим за зелена система и по-чист въздух, да ви попитам и за проблемите с паркирането в града, защото това е също така един основен проблем. Какво би ги разрешило тези проблеми?

Да вижте, ние отдавна работим по тези проблеми аз и екипът ми. В Банкя става много натоварено, особено в празниците, в които имаме много гости от столицата и се създава един доста сериозен хаос в паркирането. Има решения, това би могло да стане като се направят буферни паркове за паркинги за коли, където да оставят колите си. Паркирането в центъра в момента не е контролирано. Няма кой да го контролира и това води до много сериозен хаос. Тоест, една хубава зона местна, която да ограничава паркиране в самия център с хубавите буферни паркинги.

Предполагам по примера на София?

Да, по примера на София. Вижте, в Банкя има къде да се направят буферни паркове така, че да се освободи самия център. Освен това няма добра велозона, велоалеи, мрежа от велоалеи, които ще освободят доста трафика на колите. Защото много хора биха дошли с колело, още по-хубава разходка ще ви е, на чист въздух, минерална вода, разходка с колелото, работим върху това. В момента само две артерии свързват Банкя със столицата, работим върху това да има алтернативни пътища, така че да няма задръствания, по-лесно да се достига, да няма тапите в час пик да бъдат премахнати, това са нашите идеи.

Все неща, за които всички ние се борим по-добър град като цяло. Безопасната градска среда, разбира се, и инфраструктурата също са част от проблемите в района на Банкя. Имате ли поглед и план как да се справите с тях и с ремонтите в града?

Да. Ремонтите, които започнаха в последните месеци внесоха невероятен хаос и хората са много изнервени. Ние сме всеки ден сред хората и виждаме настроенията. Работи се на много места без да се обозначени обходни маршрути. Градът потъва в прах и кал, когато вали. Ние сме твърдо решени, че това трябва да се оправи. И то трябва да се оправи като се внесе много ясен план как да бъдат програмирани тези ремонти така, че да се работи на едно място. В момента какво се прави? Понякога се копае по три или по четири пъти, представете си вие си правите банята вкъщи, полагате тръбите, слагате плочките и след това викате електротехника, който да разбива наново. Трябва да има плановост. Твърдо сме решени това да бъде основен приоритет.  На сайта на общината да бъде написано кога започва ремонта, кой е отговорник, кога свършва, обходните маршрути, така, че да могат хората да ползват други алтернативни пътища, за да не стават тези изнервящи ситуации.

И изобщо всичко да се прави систематично, така както би било редно да бъде.

Да.

Като финал на днешното ни интервю, може би е редно да разберат зрителите и слушателите, разбира се, на Радио "Фокус", каква е вашата лична кауза?

Банкя ми е много близка до душата и до сърцето. Аз съм роден там, израснал съм там, от няколко поколения банчани съм, горд съм, че съм от този град. Освен това имам щастието да съм от един много голям екип, модерен, нов, "Обединени за София", който има много хубави, креативни идеи за развитието на София и на кварталите около София. В Банкя също сме създали един невероятен екип от хора, които дадоха стотици часове доброволен труд, за да създадем една хубава визия за Банкя. Това липсва, трябва да бъде една много добре обмислена визия за развитие, и смятам, че ние я имаме и можем да я направим.

Благодаря ви, г-н Атанасов. Това беше Георги Атанасов, кандидат-кмет на район Банкя. Аз ви благодаря и ви пожелавам успех.

Благодаря и аз.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ



Още по темата: общо новини по темата: 633
05.04.2024 »
11.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
16.01.2024 »
15.12.2023 »
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Енергийна криза
Природни стихии
Мигранти и бежанци
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: