Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Гьоков: Правителството да си ходи, кабинетът заслужава оценка Слаб 2
Автор: Екип Varna24.bg 18:54 / 09.12.2023Коментари (0)747
© NOVA NEWS
"Нашата позиция е, че това правителство цялото трябва да си ходи – като се започне от министър Тагарев и може би някъде на по-заден план и министър Хинков".

Това заяви бившият министър на труда и социалната политика и настоящ депутат от БСП Георги Гьоков. Според него, ако е имало проблем между Хинков и директора на "Пирогов", то той е трябвало да бъде решен в съда, а не да се превръща в политически скандал.

"Денонощно се тресат скандали, няма решения в полза на хората. Единственото нещо, което се случва, е пазарене кой да овладее властта, кой да овладее регулаторите, кой да овладее ключовите позиции в държавата", заяви Гьоков пред NOVA NEWS.

По думите му кабинетът заслужава оценка Слаб 2, тъй като не се занимава с приоритетите на държавата, а напасва сглобката. "Към моята оценка ще се присъедини целият български народ", заяви Гьоков.

Депутатът каза, че БСП няма яснота какви ще бъдат промените в Конституцията, кое ще отпадне и кое ще се приеме на второ четене. Във вторник БСП организира среща с конституционалисти, за да се чуе мнението на експертите. "Конституцията има някакви проблеми, явно в съдебната власт, защото няма доволен от съдебната система в България", допълни Гьоков. Според него обаче това, което се предлага от управляващите, не е "читаво" и работещо. Той допълни, че от БСП обмислят и свои предложения за промени в основния закон.

Гьоков каза още, че в дневния ред на НС ежеседмично присъстват точки, които са свързани с решения за Украйна. За предоставянето на военна помощ депутатът попита кой решава коя техника е с отпаднала давност, за да бъде преотстъпена на Украйна.

За дерогацията Гьоков коментира, че решението за прекратяването ѝ е грешка. Ако държавата упражнява сериозен контрол и да търси сметка за високите цени, ще бъде по-добре, отколкото да се занимава с премахване на дерогацията, съзирам зад тези мераци по-други желания. Например – овладяването на "Лукойл" от "наши хора", заяви Гьоков.

Според него Бюджет 2024 е "копи-пейст" на този от тази година, с корекции в минималната работна заплата, приети под натиска на БСП.



Още по темата: общо новини по темата: 1530
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/255 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: