Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Костов: Хванати са два пъти повече джебчийки, намаляват кражбите на автомобили във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:39 / 18.02.2016Коментари (1)861
© Varna24.bg
За изминалата година на територията на областта са извършени 800 престъпления по-малко, съобщи при посещението си днес в морския град главният секретар на МВР Георги Костов, предаде репортер на Varna24.bg.

"Колегите осигуриха по-високо ниво на сигурност през летния сезон. Това обективно бе показано и аплодирано от западните посланици, от посланиците на страни, които са приоритетно посетили вашия регион. Много положителна тенденция е тази, че има значително снижение на ръста на противозаконно отнетите автомобили. Това е един изключително обективен критерий, защото през годината нямаме регистрирана открадната кола, която да не е заявена. Тук имаме чувствителен спад на отнети автомобили от над 10%, които за съжаление обаче е избил в съседната шуменска територия. Това обаче показва една добра организация ,коренна промяна в дейността на дирекцията", каза Костов. 

По думите му стана ясно, че има двойна разкриваемост при джебчийските кражби и тенденцията е благоприятна като повод за гордост на местната дирекция. Изключително благоприятни били и резултатите по линия на наркоразпространението. 2,3 пъти се е повишило това престъпление. Полицаите във Варна обаче са вдигнали броя на заловените дилъри. 10 % надолу е като цяло престъпността тук, а битовите кражби - 12%.

Стана ясно, че отново ще има командировани служители на МВР от вътрешността на страната през лятото. 

"За летния сезон бяха въведени много добри практики за обезпечаване на сезона. Така или иначе практиката с командироване на служители следва да продължи. Хубаво е обаче да продължи и тенденцията за по-малко престъпления през сезона. Тук и моите лични поздравления за г-н Пашов,който прецезира това от какви служители има нужда да бъдат командировани. През изминалатагодина служителите от столична дирекция от специализирания сектор за противодействие на джебчийските кражби, които бяха на територията на Варна, определено имат решаващ принос за повдигане професионалната квалификация на колегите, които противодействат тук на този род престъпност. Все хубави тенденции, които трябва да продължат, за да можем догодина да регистрираме отново ръст на резултати", каза Костов.

Относно ало-измамниците Георги Костов заяви, че те са успешни, защото експлоатират определени човешки слабости. За този тип престъпления следва да има и някаква законодателна промяна. Това се обмисля и от професионалното ръководство от МВР, допълни главният секретар на МВР.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
хванати,а след това пуснати и какъв е смисъла .....?????
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: