Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Лозанов: Книгата "Хората на Путин" дава интересни гледни точки и отговори
Автор: Йоланда Пелова 14:25 / 08.09.2022Коментари (0)594
©
Книгата "Хората на Путин" дава интересни гледни точки и отговори. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Георги Лозанов, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет, бивш председател на СЕМ. Произведението е едно разследване на журналистката Катрин Белтън, бивш кореспондент в Москва, която документира смайващото заграбване на властта и превземането на правосъдната система от страна на Владимир Путин и неговите колеги и приближени.

"Хората на Путин“ се превръща в едно от най-търсените заглавия за годината по две причини. Първо, заради стойността на самата книга и второ – заради общия геополитически контекст, в който в момента е светът, и към който книгата дава много интересни гледни точки и отговори. Защото всъщност книгата се занимава с влизането и окупирането на Путин във властта, как това става, чрез какви механизми и т.н. Но Путин е лице, само едно персонално лице на връщането във властта на КГБ, на която организация Путин е възпитаник преди падането на Берлинската стена. И фактически се оказва, че КГБ е превзела властта в местна Русия с цел да реставрира Съветския режим или постсъветски, в една точка особено – във войната и враждата със Запада, да превърне Запада отново в свой враг и да започне борбата с него, част от която, даже вече можем да кажем горещата фаза от която вече е войната в Украйна", коментира Лозанов.

Той допълни, че това е един цялостен процес, който е започнал отдавна. "И така изведнъж войната в Украйна става елемент от една много по-голяма геополитическа стратегия. И книгата хвърля светлина върху това. И затова тя сега в този момент се чете с особено напрежение, тревожност и интерес, разбира се, като този процес не е гладък. В началото Путин още има амбицията да превърне Русия в една втора Америка, да я приобщи към свободния свят и по този начин да заявява нейната геополитическа значимост. Постепенно обаче, именно в резултат на мисленето и на амбициите на "Държавна сигурност“ започва да влиза в битка със Запада, в дълъг период подмолна, чрез т.нар. хибридна война, която както знаем, е износ на корупция и на пропаганда, а пък за съжаление, от февруари и в откровено желание за сблъсък със Запада чрез започването на войната в Украйна".

Книгата "Хората на Путин" ще бъде представена в Пловдив на 9 септември.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: