Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Свиленски: Изнасят се непроверени данни, целящи уронване на престижа на БСП
Автор: Екип Varna24.bg 17:28 / 05.09.2022Коментари (0)1177
©
В последните дни се изнасят непроверени, недоказани, манипулативни и неверни данни, които целят да уронят престижа на БСП. Това каза водачът на листата на "БСП за България" в 24-ти МИР в София Георги Свиленски на брифинг в партийната централа, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Георги Свиленски посочи, че много от тези твърдения са опровергани от служебното правителство и служебните министри.

"В последните дни се изнасят непроверени, недоказани, манипулативни и неверни данни. В началото на миналата седмица станахме свидетели на първите такива – че се изнася оръжие за Украйна, че се изнасят пари за Дубай. Самият служебен министър вчера опроверга тези данни, като каза, че редовното правителство не е изнасяло оръжия за Украйна и че по време на редовния кабинет не са изнасяни пари за офшорки в Дубай. Днес тази кампания продължава. Целта на тази кампания е да се изнасят непроверени, неверни, фалшиви данни и да се урони престижа на БСП, да се урони авторитета на представителите на БСП, които са участвали в правителството, да се постави БСП в зависимост, да се унижи БСП като партия, резултатът, които ще постигне БСП на изборите да бъде намален, съответно БСП да се постави в зависимост на задкулисието и на тези хора, които искат да овладеят партията, за да я изпълняват техните поръчки", заяви Георги Свиленски.

Според него подобни данни пречат на левицата да проведе диалог със своите избиратели.

"Във вчерашния ден станахме свидете на опровергаването от страна на министъра на икономиката на тези неверни данни, които в кампанията представя служебният кабинет. Днес се обръщаме към служебните министри, към служебния министър председател, към президента и към медиите да не позволяват служебния кабинет да е страна по време на предизборна кампания. Нямаме възможност да проведем истинската среща с нашите избиратели, истинския разговор с нашите избиратели за политиките, които да проведем, а сме непрекъснато поставени в ситуация, в която трябва да опровергаваме неверни, манипулативни и недоказани твърдения", каза социалистът.

Свиленски заяви, че партията ще изпрати писмо до президента Румен Радев, в което ще настояват служебните министри да не разпространяват информация за проверки, които все още не са приключили.

"Днес ще изпратим писмо до медиите, с което ще помолим да не дават трибуна на такива непроверени, неверни манипулативни данни, които уронват авторитета на която и да е политическа сила. Също така изпращаме писмо до президента на Република България да не участват неговите служебни министри в тази кампания по този начин. Тяхната единствена задача е да проведат честни избори, да вземат отношение във връзка с наводненията, да помогнат на наводнените български села и градове. Да вземат отношение по отношение на бежанската криза, на да не се занимават с разпространяване на лъжи, манипулации и спекулации, които така или иначе се опровергават било то от самите служебни министри, било то с последващи действия. Преди да са приключили проверките по каквито и да е сигнали, моля да не вземат отношение и да не ги разпространяват пред медиите и съответно пред българската общественост", подчерта той.



Още по темата: общо новини по темата: 865
22.02.2023 »
26.01.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: