Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Свиленски към управляващите: Заради вас още 5 години българските граждани ще се возят в счупени влакове
Автор: Екип Varna24.bg 16:43 / 10.12.2020Коментари (0)1381
©
Законът за жп транспорта е един от поредните законопроекти, заради които от БСП твърдят, че този парламент не трябва да работи. “Ако този закон бъде приет, нито един български гражданин няма да бъде доволен“, категорични са депутатите от левицата.

"Това е становището и на Комисията по европейски въпроси - да не се приема Закона за жп транспорта. Станахме член на Европейския съюз, за да повишим качеството на живота ни и да защитим правата на българските граждани. Вие ги отлагате с още 5 години“, критикува парламентарното мнозинство заместник-председателят на Парламентарната група  на "БСП за България" Георги Свиленски по време на дебата по промените в този закон.

"Още 5 години българските граждани няма да бъдат европейски граждани. Още 5 години хората ще висят по влаковете, още 5 години няма да има редовни влакове, още 5 години ще се возят в счупени влакове и през зимата ще чакат дали ще дойде влак или няма да дойде“, продължи критиката си Свиленски. 

Социалистът подчерта, че това е благодарение на липсата на воля у управлението да промени качеството на обслужване и да осигури по-добри влакове: "Вие - от Граждани за европейско развитие на България, искате граждани за отлагане европейското развитие на България. Казвате им – чакайте още 5 години“.

Георги Свиленски предупреди, че през 2024г. изтича договорът на националния превозвач. Ако  отлагането продължи, през 2024 г. няма да има българска железница, която да вози българските граждани.

Заместник-председателят на парламентарната левица взе отношение и по другото предложение на управляващите - главните секретари на министерствата да участват в управлението на публични предприятия и държавни дружества. Той даде за пример Министерство на транспорта – там главният секретар е един, а дружествата са пет: "В кое дружество точно ще влезе главният секретар – където е най-голяма заплатата ли?“, попита управляващите Свиленски. Той поясни, че кандидатите трябва да се явят на конкурс. "Тези, които ще го оценят отново са от  управляващите – според вас този човек няма ли да спечели конкурса? И ако се явят специалисти, които имат план и визия за развитие на дружеството, кой ще спечели този конкурс, в който главният секретар е кандидат? Така победителят е предизвестен“, обвини в преднамереност мнозинството си Георги Свиленски.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: