Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Георги Темелков: Рекордни са приходите от ТОЛ системата
Автор: Харитина Агопян 11:37 / 04.01.2024Коментари (0)772
©
Рекордни са приходите от ТОЛ системата – малко над 800 млн. лв. са събрани през миналата година“. Това каза Георги Темелков, директор на системата БГТОЛ, в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“. "Приходите от събрани тол такси за миналата година са 496 млн. лв. – забелязва се трендът да се събират повече приходи от тези такси, отколкото от винетките“, отчете Темелков.

"Важно е да знаем, че символите нула и буквата О не са взаимозаменяеми, когато попълваме данните от регистрационния номер на колата за купуване на винетка. Ако номерът съдържа тире, точка или интервал, те не се въвеждат. До края на февруари предстои да изтекат малко над 750 000 винетки, предупреди той.

Ако данните са декларирани неправилно се счита, че винетката всъщност не е купена. От момента на изтичане на винетката веднага ставаме нарушители. Системата позволява при въвеждане на имейла ни да получаваме електронно съобщение за изтичане и така да планираме по-добре закупуването на нова винетка, каза още Темелков.

На страницата на системата има опция за проверка на валидността на винетката. След въвеждане на регистрационния номер на автомобила и на държавата, в която е регистриран, всеки може да провери кога изтича винетката му.

В случаите, в които статусът на винетката е активен, но с изтекъл срок, винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност, подчерта Темелков. Проверката отнема не повече от минута време, подчерта директорът на БГТОЛ.

Регистрационният номер на колата, периодът на валидност на винетката и категорията на превозното средство са данни, за които трябва много да внимаваме при попълване на заявлението за купуване на винетка. Тези данни трябва да са въведени коректно и това е отговорност на купувача, подчерта Темелков.

Цените на винетките остават непроменени. В съседните на България страни те драстично се увеличиха. За леки автомобили у нас годишната винетка остава 87 лв, тримесечната – 48, месечната – 27, а седмичната – 13 лв. Цената на уикенд винетката е 9 лв. Годишната винетка е най-изгодна за шофьорите, каза още Темелков.



Още по темата: общо новини по темата: 6
18.03.2024 »
13.02.2024 »
09.02.2024 »
02.02.2024 »
13.01.2024 »
01.01.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Екоактивисти и протести
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: