Герман Костин към съдия: Отивай при е**ната българска Богородица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
11:18 / 22.03.2018
2926
"Отивай при е**ната българска Богородица". Така Герман Костин, подсъдим за смъртта на 5-годишния Никита Плотников, чието тяло бе завряно в куфар и хвърлено край Пасарел през 2015 година псува и руга съдия Атанас Атанасов, пише "Телеграф".

Грозната сцена се разиграва в сряда вечерта в Софийския градски съд. Руснакът избухна още в началото на заседанието. Причината бе неговото твърдение, че не бил получавал превод на протоколите от съдебните заседания. Въпреки че беше закаран в съдебната зала на носилка, защото уж бил в лошо здраве, гласът на Костин беше толкова силен, че залата чак кънтеше "Безполезно е да те слушам, ти нарушаваш законите на собствената си страна", крещеше той с пълно гърло срещу магистрата. 

Съдия Атанасов нареди подсъдимият да бъде изведен от залата и докато охранителите избутваха носилката му, руснакът продължаваше да бълва обиди: "Съдия Атанасов е боклук, ш*баняк и идиот. Отивай при е*аната българска Богородица", ревеше Герман. "Чао, Атанасов", добави накрая подсадимият, а лицето му засия в усмивка задоволително.  След като беше изведен от заседанието магистратите докладваха справки от Централния софийски затвор, от който стана ясно, че Костин е изолиран сам, без право да участва в общи мероприятия с другите арестанти лишени от свобода.

Всеки ден излизал по 2 часа на открито, а с разрешение на шефа на тюрмата разходките му се увеличили с 40 минути. Имал възможност да посещава фитнеса три пъти седмично. Защитата му не пропусна да вметне, че Костин дори тренирал другите заключени и имало такива, които след неговите съвети отслабнали с по 15 кг за месец. Иначе според справката руснакът се придвижвал с инвалидна количка из затвора. Специално го придружавал и санитар. Костин два пъти се оплаквал от влошено зрение и от болки в аналната област. В същото време обаче отказвал да бъде прегледан от лекарите в болницата.

Виж коментарите (6)

Още по темата (7):
10.08.2019 Отмениха доживотната присъда за убийството на детето в куфара
16.07.2018 Доживотен затвор за Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита
31.03.2015 Убитото дете в Пасарел все още с неясна самоличност
31.03.2015 Русия подозира, че има и други убити покрай Никита и майка му
31.03.2015 Цацаров по случая с убития Никита: Без подробности, докато не достигнем до конкретна версия
22.03.2015 МВР разпространи фоторобот на убитото детенце, намерено в куфар
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).