Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Германски концерн желае да развива дейността си във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:51 / 13.02.2016Коментари (0)1574
©
Възможностите за разширяване на дейността на германския концерн "Тисен круп" в България чрез използване на условията, които предлага държавното дружество "Национална компания Индустриални зони" ЕАД към Министерство на икономиката беше обсъдено на срещата на министъра на икономиката Божидар Лукарски с представители на Управителния съвет на компанията вчера. 

Фирмата е с утвърдени позиции на българския пазар и е една от най-големите промишлени компании в света в областта на стоманодобива, автомобилния и корабостроителния сектор. На срещата стана ясно, че "Тисен круп" проявява засилен интерес в дългосрочен план към индустриалните зони във Видин и в Русе.
 
"Източна Европа има двойно по-голям растеж в потребелението за 2015 г. в срванение със Западна Европа. Ето защо за нас е важно да растем и да се разиваме в този регион, включително в България", отбеляза на срещата изпълнителният директор на "Tисен круп" Мартин Щилгер. 

Представителите на концерна запознаха министър Лукарски с проектите си в България, сред които модернизацията на пристанище Лом, изграждане на рибарско пристанище в Сарафово и на логистичен център във Варна. Мартин Щилгер заяви, че "Тисен Круп" проявява интерес да се включи в рехабилитацията на язовирните стени у нас.
Министър Лукарски увери ръководството на фирмата, че ще подкрепи логистиното позициониране на конзерна и покани членовете на управата в България, за да се запознаят на място с възможностите на индустриалните зони.
 
Паралено с посещението на Божидар Лукарски в германския концерн, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев се срещна с представители на фирма "ВИТЕ" в гр. Велберт. На срещата беше обсъдено бъдещото сътрдуничество между двете страни и разширяването на дейността на фирмата в България. 

"ВИТЕ" развива успешно бизнес в България. През 2012 г е сертифицирана като клас А инвеститор, като дава заявка, че ще осигури 232 работни места, но в края на изпълнителния период на инвестицията, тя надхвърля близо три пъти първоначалните си намерения и в момента е работодател на 614 души в България. Фирмата е инвестирала близо 10 млн. ерво в разширяване на производството си, което е с 4 млн. евро повече от първоначално заявениите пред БАИ вложения по Закона за насърчаване на инвестиции.

През 2005 г. Thyssen Krupp стъпва и на българския пазар на метали, като се обединява с "Юпитер-Стомана". Германо-българският концерн се нарича "ThyssenKrupp - Юпитер Стомана" (ThyssenKrupp - Jupiter Stomana) и със своите складово-производствени бази в София, Пловдив, Русе и Бургас заема водеща позиция на пазара на метали в България.

През 2012 г. Thyssen Krupp влиза в джойнт-венчър с българския производител на асансьори "Лифтком" АД. Това обединение позволява на "Лифтком" АД да заеме позиции на пазарите на Thyssen Krupp в Югоизточна Европа, Близкия Изток и Африка. От своя страна Thyssen Krupp доби дял от сектора поддръжка на асансьори в България, където "Лифтком" АД чрез дъщерната си компания "Лифтком Сервиз" ЕООД държи най-голям пазарен дял в България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убийство! Мъж бе застрелян в курорта "Св. Св. Константин и Елена"
49-ото Народно събрание
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: