Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Германските компании у нас са разкрили над  35 000 работни места
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 27.01.2023Коментари (0)516
©
Над  35 000 работни места са разкрили германските инвеститори в България. Това каза министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на церемонията по връчване на Наградата на Германската икономика в България. Събитието се организира от Германо-Българска индустриално-търговска камара.

"Радвам се, че имам възможността да присъствам на това събитие, защото в тази зала са събрани немалка част от компаниите, които със своя труд допринасят за развитието на германо-българските икономически отношения“, подчерта Никола Стоянов. "За мен най-важният сигнал остава посланието на немския бизнес – че 100% от компаниите, опериращи тук, биха инвестирали отново в България, ако са изправени пред този избор“, каза още той, като се позова на данните от ежегодното проучване на Германо-Българска индустриално-търговска камара сред техните членове.

Икономическият министър изтъкна, че за "мен и екипът ми бе много важно да имаме постоянна и директна връзка с чуждестранния бизнес у нас“. В тази връзка той припомни, че е стартирана инициативата "закуска за инвеститори“, чиято основна цел бе да се създаде формат на директен разговор, в който в неформална среда компаниите да поставят своите проблеми и предложения.

 

Министър Никола Стоянов връчи наградата на победителя в категория "Голямо предприятие“ заедно с посланика на Федерална република Германия в България Н. Пр. Ирене Планк на "Бош – България“, част от "Група Бош“. Статуетката и сертификатът бяха приети от Томас Мец, управляващ директор на "Бош Инженеринг Център София“.

Наградите се организират и провеждат от Германо-Българска индустриално-търговска камара и се връчват на фирми със значителен принос в областта на двустранните икономически отношения в четири категории – "Малко или средно предприятие“, "Голямо предприятие“, "Социален ангажимент и "Стартъп компания“. В ГБИТК членуват над 560 немски компании, които развиват бизнес в България в секторите на автомобилната индустрия, електроника и електротехника, хранително-вкусова промишленост, информационни технологии, дигитализация и др.

На събитието присъстваха президентът на Германо-Българска индустриално-търговска камара Тим Курт, главният управител на ГБИТК д-р Митко Василев, зам.-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов, посланикът на Федерална република Германия в България Н. Пр. Ирене Планк, посланикът на България във ФР Германия Н. Пр. г-жа Елена Шекерлетова и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лоша инфраструктура във Варна
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: