Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гешев: Това е само началото, очаквайте продължение!
Автор: Екип Varna24.bg 21:10 / 04.02.2020Коментари (7)930
© БГНЕС
"Това е само началото, очаквайте продължение!“ - така главният прокурор Иван Гешев коментира активните действия на прокуратурата по отношение борбата с корупцията и битовата престъпност. 

Гешев е на работно посещение в Брюксел, където провежда срещи в Европейския парламент. В белгийската столица той коментира някои от актуалните теми и съобщи, че предстои проверка на произхода на античните предмети, включени в колекцията на обвиняемия Васил Божков. 

Главният прокурор потвърди още, че се разследва и организирана престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

В интервю за кореспондента на БНТ в Брюксел, Иван Гешев посочи, че не е проследил последното изявление на президента.

"Главният прокурор няма лични врагове, прокуратурата няма лични врагове, единствената война, която води прокуратурата е войната с престъпността, с хората, които нарушават закона, с всеки, който не спазва закона, независимо на каква висша държавна длъжност се намира, независимо дали е социално слаб или е криминален авторитет от прехода и милиардер", посочи главният прокурор и подчерта, че прокуратурата не се занимава с политически въпроси. 

"Българската прокуратура работи добре с правоприлагащите и правоохранителните органи на евроатлантическите партньори на страната, включително и със САЩ". Така Иван Гешев отговори на въпрос - как ще коментира думите на посланика на САЩ у нас Н.Пр. Херо Мустафа, че предстои американската страна да забрани влизането в страната на уличен в корупция български гражданин.  

 

Главният прокурор подчерта необходимостта от взаимодействие между институциите и допълни: "Прокуратурата си е свършила работата, сега "топката“ е в българския съд. Прокуратурата ще защитава обвинителната теза, прокуратурата е направила всичко, което не е правено в продължение на 30-години, прокуратурата смята да продължи“.

Иван Гешев отбеляза още, че е привърженик на разширението на правомощията на Европейската прокуратура, но уточни, че това е въпрос на политическо решение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Като спреш да си плащаш на мафията така става. Сега като обещаят пак да си плащат, ще излязат невинни! Ама ще им излезе скъпичко! Едва ли на някой трезвомислещ му минава през акъла, че мафията, която ни управлява се сеща дори за секунда за народа, държавността и закона!
+1
 
 
Убийства,рекети от 2012г. КУДЕ беше прокураурата и ДРЪЖАВАТА до сега?Намирисва на рушвет,който е секнал и сега са почваме...
+1
 
 
На мен ми е интересно друго.Днес казаха за Божков,че е обвинен за убийства,изнасилвания и т.н.Оня ден главния прокурор обяви,че не са го задържали у нас,защото е нямало обвинения и било незаконно.Как за 3 дни го обвиниха по целия НК,а тогава не можело.Или причините са други-много пари и информация,които Божков има в изобилие
+1
 
 
още малко факти: гешев няма НИТО ЕДИН внесен обвинителен акт за периода 2009-2016... всички 'актове', които е внесъл като прокурор в съда са споразумения с обвиняеми лица... как тогава подобно лице стига до пост главен прокурор? може би защото беше послушник по делото ктб и това му е наградата... :)
+1
 
 
цитирам нещичко тука, тема за размисъл за онези с повече от две гънки: ''Не е тайна, че Горанов е от „квотата“ на Пеевски в министерски съвет. Логиката предполага, че удара срещу Божков е част от тотално преразпределение на територии, бизнес, пари и власт, продиктувано от ограниченият ресур, който принуждава мафията да влезе в режим на самоизяждане, за да оцелеят „най-дебелите“. Борисов отдавна се е превърнал в марионетка на Пеевски и както с избора на Гешев за главен прокурор, така и със всички свои действия доказва, че именно Пеевски и ДПС ръководят вече държавата. Борисов е готов и способен да предаде и продаде всеки и всичко, за да запази своята власт. До кога обаче ще издържат неговите калинки, министри, кметове и чиновници превърнати в бушони, изтривалки и гръмоотводи за предпазване и оцеляване на Господаря? До кога ще издържат и всички, които са крали заедно с Борисов и са му се отчитали години наред, а сега изведнъж той се обръща срещу тях? И най-важният въпрос – ДО КОГА ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ ТЪРПЯТ ДА БЪДАТ МАЧКАНИ, ЛЪГАНИ И ОГРАБВАНИ ОТ ШЕПА САМОЗАБРАВИЛИ СЕ МУТРИ, ЧЕНГЕТА И ПРЕСТЪПНИЦИ?''
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: