Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гешев ще сезира Конституционния съд заради закриването на специализираното правосъдие
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 15.04.2022Коментари (0)1277
©
Прокуратурата ще сезира Конституционния съд заради приетите промени в Закона за съдебната власт, с които се закрива специализираното правосъдие.

Това стана ясно от обръщение на главния прокурор Иван Гешев към прокурорите, следователите и съдебните служители от Специализираната прокуратура по повод приетите вчера от 47-ото Народно събрание на второ четене промени в Закона за съдебната власт.

"Може да се гордеете с работата си и с това, което постигнаха тези структури. Можете да се гордеете, че изпълнихте това, което очакваха българските граждани – реална борба с организираната престъпност, тероризма, а в последните години и с корупцията, предава БНТ.

"Постигнати са безспорни резултати. Те са безспорни и за европейските ни партньори. Закриването на тези структури е резултат от това, че те работят. Очакваше се те да не работят. Вие опровергахте това и в някаква степен сте “виновни". “Виновни" сте за това, че си свършихте работата и направихте очакваното от българските граждани. “Виновни" сте, че не оправдахте очакванията на някои, да ги наречем политици, че всичко ще продължи по стария начин и сте “виновни" за това, че застрашихте сериозни финансови интереси на хора с влияние, включително, вероятно, и политическо. 

Трябва да се срамуват хората, които направиха това нещо, защото то не е в интерес на българските граждани и не е в интерес на европейските ценности. Говорят за върховенство на закона, за правова държава, за права на човека, а се опитват да въведат лустрация на магистрати. И това някои разбират като върховенство на правото - изселване на магистрати. Явно това е върховенството на закона, явно някои така разбират демокрацията. Гордея се, че ви познавам и че съм бил част от Специализираната прокуратура. 

Ръководството на прокуратурата стои твърдо зад вас и ще продължава да ви подкрепя. За съжаление, цената от всичко това, което ще се случи, ще платят българските граждани. А цената е регрес в борбата с престъпността, връщане на нива отпреди 2006 г., приключване безславно на всички важни дела в досъдебна и съдебна фаза. Тук въпросът е кой има интерес? Тези, които хората наричат "олигархия“ и "мафия“. Благодаря ви за работата! Гордея се, че съм работил с вас и ще продължаваме да работим заедно!" - каза Гешев в обръщението си към служителите на спецпрокуратурата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: