Гинка Върбакова избухна с култов въпрос в парламента

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (18)
15:25 / 01.03.2018
3136
Гинка Върбакова - собственик на фирмата, закупила ЧЕЗ, се яви на изслушване на комисиите по енергетика и контрол над службите, КЗК, НАП, приватизационен контрол днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ние и нашата компания бяхме набедени за лошите", заяви Гинка Върбакова. "Отказваме да участваме в този сценарии. Наше право е да отговорим на грозните нападки."

По думите й дружеството ще разгледа всяка една лъжа и обидна квалификация - по думите й "дори и от най-високо ниво" и ще ги даде на съд. Върбакова бе категорична, че "Инерком" има реални и конкретни инвестиционни намерения, има екип има и история. По думите й от 10 години се занимава със зелена енергия, ВЕИ, слънчеви централи, строителство, енергийни проекти, за последните 5 години оборотът на фирмата й нараснал над 300%, притежава активи за над 100 милиона. 

Върбакова разказа още, че преговорите за сделката с ЧЕЗ са започнали преди около година, всички разговори са водени в Чехия по чешкото законодателство. "Не сме търсили нито един български политик, с премиера се запознах днес сутринта. Съгласни сме да включим в тази сделка и държавата, така че да има контрол над електроразпределителните дружества за бъдеще и крайните потребители да бъдат сигурни", обяви още тя. 

Представянето й завърши с думите: "Както лидерът на една политическа партия попита "Как може Гинка от Пазарджик да си купи ЧЕЗ" и аз да попитам "Как може една млада дама на 28 години от Крушовица да си купи "Техноимпекс". 


Виж коментарите (18)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).