Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Главният прокурор Иван Гешев: Благодарение на Асоциацията на прокурорите днес сме по-сплотени и силни
Автор: Екип Varna24.bg 16:00 / 25.11.2022Коментари (0)800
©
Гордея се с това, което Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) прави и ще продължава да прави - тя защитава и сигурен съм ще продължи да защитава достойнството и професионалната чест на българските магистрати, не само на прокурорите, заяви днес, 25.11.2022 г., главният прокурор Иван Гешев на тържествената конференция по случай 25 години от създаването на АПБ. Той поздрави членовете на съсловната организация с празника и отбеляза, че през изминалите години тя е постигнала много. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

"Няма по-голяма подкрепа от това да бъдете защитени от колегите си, от приятелите си. Това дава импулс, сила да работиш в интерес на българските граждани, на върховенството на закона и в крайна сметка – на правосъдието“, добави Иван Гешев пред препълнената зала "Тържествена“ в Съдебната палата в София.

Главният прокурор подчерта, че и преди, и сега АПБ е подкрепяла не само прокурорите, но и всички колеги - съдии и следователи.

"Последните няколко години бяха трудни. Съдебната власт, част от която е и прокуратурата, е подложена на безпрецедентен политически натиск. Персонален, за съжаление, срещу конкретни магистрати“, подчерта Иван Гешев. Той поясни, че една от причините днес прокуратурата да изглежда по този начин – сплотена и в добра кондиция, е, че Асоциацията на прокурорите е защитавала колегите си.

"Подкрепя ги не само от политически, медийни и всякакъв друг вид външни атаки, но и от административен натиск“, посочи Иван Гешев.

"Асоциацията показа съпричастност, чувство, емпатия към проблемите на българските граждани, на българското общество и това е видно от инициативите, които предприе Асоциацията на прокурорите заедно с Камарата на следователите“, отбеляза главният прокурор. Той припомни кампаниите за даряване на кръв и кръвна плазма през 2020 г., както и много други благотворителни акции на прокурорите и следователите през 2020 и 2021 г. в разгара на пандемията от Ковид-19.

"Показахме, че освен че сме съпричастни, сме и българи. И се гордея с тези инициативи, с даренията, с изграждането на паметника на един приятел на България – американския президент Удроу Уилсън“, каза Иван Гешев.

Главният прокурор подчерта, че Асоциация на прокурорите и Камарата на следователите в България работят по проект за изграждане на паметник на българските юристи с основен принос за спасяване на българските евреи. Идеята е монументът да бъде готов следващата година, когато се навършват 80 г. от спасението на българските евреи – случай без прецедент в световната история.

Фактът, че Асоциацията на прокурорите в България съществува от 25 години означава, че тя върви по правилния път, подчерта Иван Гешев. Той изрази увереност, че организацията продължи да върви по него и в бъдеще, и ще се развива.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: