Главният прокурор е на работно посещение в Израел

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:34 / 27.03.2023
537
Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор Иван Гешев, е на работно посещение в Държавата Израел, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

От българска страна в делегацията участват завеждащият отдел "Международен“ при Върховна касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров. Визитата е по покана на Федерацията на ционистите в България, член на Международната ционистка организация.

Проактивната роля на прокуратурата при противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм са сред акцентите в работните срещи, които българската делегация ще има в Израел.

Програмата на посещението включва среща с представители на магистратурата в Израел и силите за сигурност. Главният прокурор Иван Гешев ще разговаря и с Роберт Сингер, председател на Центъра за израелско влияние и член на ръководството на Движението за противодействие на антисемитизма, във връзка с водещия принос на прокуратурата по недопускане провеждането на т.нар. "Луковмарш“ в българската столица. В контекста на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи Иван Гешев ще се срещне и с представители на българската общност в Израел.

Поредицата от срещи на българската делегация включва посещение на Министерство на външните работи и Кнесета на Държавата Израел.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).