Главният прокурор получи Голямата национална награда за магистрати в памет на Джовани Фалконе

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
13:11 / 13.12.2022
788
"Искам да благодаря за високата чест и наградата. Възприемам я като награда за всички прокурори и следователи, с които работим тези 3 години, откакто аз съм главен прокурор. Въпреки безпрецедентния политическия натиск, те продължиха да работят и да има резултати – 95% осъдителни присъди на годишна база. Това е резултат, уникален в европейски мащаб.

Тази награда е и за цялата правоохранителна общност – служители на МВР, на митниците, магистрати. Работата ни е обща. Без всяка от институциите, които имат задължения според Конституцията, няма да постигнем резултата, който гражданите очакват.

При срещите си по места, с родителите вчера на загинали при пътнотранспортни произшествия деца, виждам, че хората в някаква степен са обезверени. Дължим им повече сигурност. Всички ние можем да се обединим в интерес на народа

За законодателството - има мерки, които държавата дължи на своите граждани. Ние сме една топяща се нация демографски и въпреки това се убиваме по улиците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
ГЕРБ-СДС се регистрираха за Европейските избори, вижте пълната ли...
Малинов към Галушченко: България е готова да помогне на Украйна з...
Божков пристигна в съда, гледат искането му за по-лека мярка за н...
Ресторантьор: Ако това се въведе, ще има хора, които ще сядат при...
Ето защо изграждането на 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй" по AP1000 е...
Пламен Димитров, КНСБ: Заложили сме около 13% увеличение на доход...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).