Гледаме онлайн в гнездото на рядък египетския лешояд

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:43 / 24.04.2014
519
Единствената в света специализирана камера за онлайн наблюдение на диво гнездо на египетски лешояди е поставена в България и показва в реално време живота на един от най-застрашените видове на планетата. Това се случва за трета поредна година. Изключителен късмет е, че двойката египетски лешояди отново избра да отгледа своето поколение в същата гнездова ниша в Северна България, в която екип на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) за трети път поставя камера.

Гнездото може да бъде наблюдавано на сайта www.LifeNeophron.eu.

Съвсем скоро двойката се сдоби с първото си яйце. Всеки може да стане свидетел на вълнуващи събития от нейния живот - появата на малките в началото на юни, всеотдайната грижа на родителите към тях, първият полет, напускането на гнездото през есента.

Освен камерата, БДЗП инсталира и два фотокапана в гнезда на египетски лешояди в Източни Родопи. Тeзи технологии предоставят ценна информация за поведението на този световно застрашен вид и за хранителите му навици, необходима за дейностите по неговото опазване.

Устройствата се монтират от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в рамките на проект LIFE+ "Помощ за египетския лешояд".


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Синдикатът на железничарите отново в протестна готовност: Какви с...
Автоинструктор: Високата скорост е единствената причина за тежкит...
Ще се поемат ли лекарствата за децата със синдром на растежа от Н...
Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване в чужб...
Няколко области са предупредени с жълт код за интензивни валежи
Излезе най-новата прогноза за вторник


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).