Гледат мярката за неотклонение на обвинените от аферата "Силно мой човек Пенчев"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:19 / 10.03.2019
2102
Специализираният съд гледа мерките за неотклонение на обвинените по аферата с фалшивите високи пенсии в Силистра. Прокуратурата поиска постоянен арест за Милен Пенчев, директор на териториалното поделение на НОИ в Силистра, Стоянка Симеонова и Тодор Тодоров, съобщава Канал 3.

Спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство за организирана престъпна група. Тя е действала от 2017 г., като за две години от схемата са се възползвали около 20 души. В трудовите им книжки ги представяли като бивши миньори, защото това им дава право да се пенсионират по-рано и с по-висока пенсия - над 600 лева. В същото време те категорично не са работили като такива и дори нямали право на пенсия. За услугата пенсионираните заплащали 10 000 лева разсрочено, след като се отпусне пенсията.

В съда пристигна и сестрата на нашумялата певица Тита. Именно техният баща Милен Пенчев е обвиненият шеф на НОИ Силистра. Неговото участие в схемата било под негово давление фалшивите документи да минават с гриф СМЧ - Пенчев или Силно мой човек Пенчев, като по този начин се избягвали проверки от други служители на НОИ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).