Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
√лоба до 2000 лв. за всеки, който наруши физическата неприкосновеност на полицай
јвтор: ≈кип Varna24.bg 15:52 / 11.06.2020 оментари (52)755
© Varna24.bg
√лоба в размер между 200 и 2000 лева ще се налага на всеки, който наруши физическата неприкосновеност на полицаи или пожарникар чрез употреба на физическа сила или предмет, ако извършеното не е престъпление. —ъщите санкции ще търп€т и нарушаващите полицейски разпореждани€. “ова е една от промените в «акона за ћ¬–, приет от депутатите на второ четене в четвъртък.

— изменени€та се създава и ново звено, което обедин€ва "∆андармери€та" и —пециализирани€ отр€д за борба с тероризма (—ќЅ“). “о ще е ангажирано с охрана на опасни товари, борба с тероризма, действи€ при масови безредици и охрана на висши ръководни държавни служители и редови служители на ћ¬–, Ќјѕ или јгенци€ "ћитници", например.† омиси€, оглавена от главни€ секретар на ћ¬–, ще определ€ за колко време звеното да пази служителите на администраци€та. ¬ъв вземането на решени€та ще участват и директорите на √лавна дирекци€ "Ќационална полици€", √ƒЅќѕ и на новосъздаденото звено.

ѕоправката мина на второ четене въпреки съмнени€та и опасени€та, че новата структура ще дублира правомощи€та на Ќационалната служба за охрана.

ѕриетите разпоредби предвиждат още при прекрат€ване на правоотношени€та на служителите на ћ¬– да се изплаща обезщетение в размер на толкова месечни възнаграждени€, колкото прослужени години имат. ќбщи€т им брой обаче не може да надвишава 20.

ќбезщетени€ ще се изплащат и за неизползваните отпуски. —лужителите със специфична работа, за ко€то се полага безплатна храна, ще получават левовата й равностойност. ѕари вместо ободр€ващи напитки ще взимат и даващите нощни смени за времето от 22,00 до 6,00 ч.

ѕредвижда се курсантите, завършили редовно јкадеми€та на ћ¬–, които преди влизането на закона в сила са назначени или преназначени на длъжност, да служат в ћ¬– най-малко 10 години.

—лед спор в пленарната зала депутатите отхвърлиха окончателно предложението за създаване на доброволни отр€ди, които да съдействат на полици€та по време на операции и да имат право да провер€ват документи за самоличност. “ова бе предложено с промени в «акона за ћ¬–, с които ¬ћ–ќ поиска да се регламентира, че към полици€та ще има списъци с пълнолетни доброволци, с чисто съдебно минало и без вис€щи дела, както и със задължително основно образование.

»де€та на ¬ћ–ќ бе те да бъдат включвани при акции на полици€та, най-вече срещу битовата престъпност в малките населени места. ѕредложението първоначално бе подкрепено от √≈–Ѕ, но след кратка почивка представителите на управл€ващата парти€ оттеглиха подкрепата си и предложението не мина на второ четене.

—поред изменени€та в закона полицаи ще имат възможност да съпровождат чужденци, търсещи международна закрила, които имат разрешение настан€ване в център от затворен тип.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
дайте им още власт,като в щатите...да треп€т хора пред очите на народа...
0
 
 
де**а ваща мама мръсна рЯЦХрЯПїрЯЦХрЯПїрЯЦХрЯПї
0
 
 
«начи тр€бва повече бои да €дат за 2000лв
0
 
 
»ма ресхение,не могат да докайат ,засхтото ги ныама,да му мислыат като излизат,» јз —аћ
0
 
 
ѕолицейска държавица, в повечето случаи униформени нарушават правилата с цел мачкане и показност на власт. «а нормални€ човек какво остава щ, да плаща и плаща до кра€ на "демократични€" си животец..
0
 
 
ѕон€кога заслужават н€кой шамар. ћога да прижал€ 2000лв
0
 
 
ј когато пи€н полицай който не е на работа в момента наръга дете с нож какво правим???
0
 
 
≈ на мангала, как ще му вземете 2 бона, че не ми е €сно рЯШГрЯШГрЯШГрЯШГ
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
ћилен ÷ветков загина в жестока катастрофа в —офи€
«има 2020/2021 г.
ћомиче е убито в √аличе
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: