Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Глобата от КАТ според размера на доходите
Автор: Екип Varna24.bg 09:53 / 10.08.2011Коментари (74)7871
© Varna24.bg
Глобата от КАТ да се определя според размера на заплатата или на базата на данъчната декларация. Това предложение беше направено вчера от председателя на управителния съвет на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища Георги Петров. Идеята се прилага в част от европейските страни, като целта е хората с по-сериозни доходи, за които една глоба за превишена скорост не е проблем, да плащат повече, за да има ефект от санкцията.

За пример беше даден бизнесмен, спрян в Швейцария със скорост 247 км в час, на когото е била наложена глоба 300 000 франка. "Дори и богатите би ги заболяло, ако трябва да платят подобна сума", коментира още Петров.

От асоциацията на българските предприятия за международен превоз (АЕБТРИ) и Съюза на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ) се обявиха вчера за двойно по-солени глоби. Според тях това е било направено в страни като Гърция и Унгария. 

За неспиране на "Стоп", каране след употреба на алкохол и превишаване на скоростта глобите в Унгария варират между 10 000 и 300 000 флоринта. "Голяма част от нашите шофьори като излязат в чужбина, са изключително примерни, а тук си карат както си искат", коментира председателят на СОАТ Койчо Русев. Освен с по-високи глоби от автомобилния бранш смятат, че безопасността по пътищата би се подобрила, ако се обърне специално внимание и на младите водачи. Според Русев за шофьорите с малък стаж трябва да се въведат временни книжки за период от около 3 години. Ако през това време водачът не си е изчерпил контролните точки и не е предизвикал тежки катастрофи, ще получава постоянен документ. Ако някое от двете условия не е изпълнено, водачът
ще преминава отново през шофьорски курс. 

"В някои европейски страни, ако не си карал активно след взимане на временна книжка, се явяваш на изпит на полигон, на който симулират различни рискови ситуации, които биха възникнали на пътя", обясни Георги Петров.

От бранша на превозвачите посочиха, че инвалидите вследствие на катастрофи годишно са около 10 000. "Представяте ли си, че един малък град у нас всяка година се превръща населен с увредени хора", коментира Койчо Русев.
Сред останалите предложения за повишаване сигурността по пътищата са по-качествени курсове за обучение на професионалните автобусни шофьори и следене на здравословното им състояние и технически контрол на превозните средства.


Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ромите без глоби ,защото нямат доходи!
0
 
 
готиното е че всички сте прави и на края пак ще сме НИЕ прецаканите !! нали помните " в името на държавата" ти работиш за държавата тя да ти помага, но в България е "ти бачкай да ми напълниш джоба" ..
0
 
 
Всички цигани са безработни,е как я мислят ...тая глупост.
0
 
 
Много по-интересно ще е при нарушение временно да ти отнемат МПС-то и да го държат на платен паркинг, който трябва да си платиш. Колкото по-тежко нарушение - толкова повече време без МПС и повечко пари за паркинг. Малко гадно а??? :)))
0
 
 
пълна глупост... не са богатите тези, които правят мизериите на пътя, че да плащат за останалите. Проблемът е с тия квартални гъзета, които нямат пари да си позволят нормална кола, но имат пари да си сложат аудио-система за 4000 лв. и цял живот работят за да си я изплатят.
0
 
 
има такава практика в EU....като не знаеш защо приказваш?
-1
 
 
Някой пак се опитва да ''изпъкне'' с гениална идея пред шефа си. хахаха чували сме ги тия вече, всичко е ден до пладне и после пак същата песен...
-1
 
 
Пълна глупост! Няма такава практика в EU!
-1
 
 
Това си е много дискримитативно! Значи, щом взимам по голяма заплата плащам и по голям данък, а някой който работи в "сивата" икономика и се води безработен, ще си прави нарушения до без край защото нямал доходи. Хората с по-големи заплати плащащи по-големи данъци на тази държава трябва да имат поне равни права на всички ония дето с години не работят и ползват зравни и социални помощи от данъците на работещите. Скоро и градския транспорт ли ще ни бъде забранен понеже можем да си позволим да си купим кола?
-1
 
 
Не е правилно! Не бива да се нарушава универсалният принцип на равнопоставеност пред закона. За едно и също провинение/нарушение, трябва да има еднакво наказание, независимо от произхода на виновния субект.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: