Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Глобяват лекарите, ако размотават излишно пациентите?
Автор: Екип Varna24.bg 09:56 / 26.09.2011Коментари (13)4437
© Varna24.bg
Докторът ще отнася люти санкции, ако размотава пациента, кара го да чака излишно и му губи времето по всякакъв начин, който няма отношение към лечението. Това предвижда проект на закон за защита правата на пациента, подготвян от ГЕРБ, който се предвижда да влезе за разглеждане в здравната комисия на парламента до края на есента.

Проблемът е залегнал в отделен член, отнасящ се до зачитането времето на пациента, разясни председателката на здравната комисия в Народното събрание Десислава Атанасова. Сега немалко хора се оплакват, че се налага да чакат с часове пред кабинетите на лекарите и да бъдат препращани от едно място на друго, без да се отчита нито състоянието им, нито факта, че не са здрави хора, разясни народната представителка и уточни, че видът санкции ще залегнат в поднормативен документ след приемането на закона.

В бъдеще близките на болния ще могат да го посещават по всяко време в болницата, а не както е сега - само в часа за свиждане, когато накуп в стаята се изсипват роднините и приятелите на всички пациенти, шумят и пречат на останалите на легло, както и на медсестрите и санитарките да си вършат работата. Преди да бъдат пуснати вътре обаче, ще им бъде разяснявано какви са правилата и предупреждавани да не пречат и да не се инатят, ако от персонала ги помолят да напуснат.

При пациентите по всяко време ще могат да бъдат пускани адвокат, нотариус, психолог, свещеник, мюфтия или духовник от религията, която изповядва болният, ако пожелае. Персоналът на болницата ще има задължението да им осигури усамотение за изповед или изповядване на завещание с подходящ параван, ако пациентът е в обща стая, а санитарката излезе навън. И сега някои от тези права са вписани в глава от Закона за здравето, но не са разписани подробно и на практика не е уреден начинът, по който те трябва да се изпълняват, каза депутатът Десислава Атанасова.

Народната представителка подчерта, че всички права на пациента, залегнали в проектозакона, който предстои да влезе в парламента скоро, са съобразени с Хартата за правата на пациента.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Valentina Dimitrova Gugeva
премахни филтъра

+4
 
 
Дай боже наистина да е вярно ? От 9 год. живея в Португалия ,но това лято ми се наложи да ходя с брат ми по лекари оказа се ,че са някаква мафия свързана със аптеките за 10 дни се наложи да минем през 6 лекаря ,всеки само теглеше парите от касата ,нито един от тях не каза на брат ми ,че е много болен ,че трябва да пази диета и да не работи тежка физ. работа .Пребраха го в частна сърдечна клиника за 4 дни , и когато отидох да го взема беше отровен от лекарствата.Попитах лекарят му -Невиждате ли ,че е отровен ?-А той ми отговаря: - Аз го попитах ,а той ми отговори ,че може да е от топлото . Естественно ,че брат ми не се вижда ,а и в случея кой е доктора ? ПРАТИ МЕ В кожното с него този беше седмия лекар и вече имахме 10 рецепти , от които всяка една беше за над 40 лв.Накрая се наложи да вляза в Интернет и от там да изтегля болестите и да му ги прочета и какво трябва да яде и какво да не пие,как да се пази и как да намали теглото си .Онемях от всичко това и останових ,че в България няма лекари ,а само обирджии ,които те гледат само в ръцете какво ще им оставиш.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
Катастрофи в България
Бюджет 2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: