Глупаците са опасни крадци – като Радев, който цитира Гьоте

Автор: Любомир Минчев
Коментари (7)
16:38 / 09.04.2020
1743
Българският президент Румен Радев, като тънък "познавач“ на  Гьоте,си позволи да го цитира в битката с правителството  и щаба за борба с коронавируса. "Няма нищо по-страшно от активната глупост“, изтърси старшина Радев и сметна, че опирайки се на великия немски хуманист, е разгромил противниците си. Дори сравни раздаването на мартеници на 1 март от неговата съпруга със сложната логистична задача на Щаба да се бори с разпространнието на коронавируса.

В тази връзка Гьоте е казал и още нещо: "Глупаците са най-неприятните крадци — те крадат едновременно и времето, и настроението ни…“

Вицепремиерът Томислав Дончев влезе в ролята да казва на Радев къде точно е мястото му на плаца. И къде може да употребява изрази като "Кръгом, бегом марш“, както насаденият за президент се обърна към българските депутати. Разбира се, че мястото му е на майната си.

Сигурно е голямо изпитание за Дончев - доста интелигентен човек, да влиза в подобен омърсяващ спор. Опита да се измъкне деликатно, доколкото това е възможно когато насреща имаш човек с манталитет на строевак. "Радев ни кара да правим движения без да осъзнаваме смисъла им, както често в казармата“, обобщи Дончев.

Как му се иска на Радев да види на плаца строено цялото правителство и да издаде командата: Шашкай се в различни посоки!  

Това знае Радев. "Любимият“ му Гьоте е казал за такива като него: "Човек чува това, което разбира. Човек вижда толкова, колкото знае“.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).