Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Голям удар на митничарите от Лесово
Автор: Екип Varna24.bg 12:43 / 18.02.2021Коментари (0)691
©
Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ задържаха  9504 облекла, чанти, парфюми и детски играчки, носещи обозначения на световноизвестни марки. Част от стоките са пренасяни контрабандно, а други са били декларирани, но са задържани поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост. Артикулите са открити при митнически проверки на два товарни автомобила и един микробус, влезли от Турция през МП Лесово в последните дни.

На 15.02.2021 г., митнически служители от ГД МРР селектират за проверка товарен автомобил, управляван от турски гражданин, който е декларирал, че превозва от Турция за Франция текстилни изделия и мебели. Установено е при проверката, че сред декларираните стоки има 8530 дънкови панталони с лого DSQUARED2.

При митническа проверка на друг товарен автомобил, превозващ детски стоки транзитно през България от Турция за Босна и Херцеговина, митническите служители откриват 648 декларирани артикула с лого DISNEY, от тях 208 са детски облекла и 440 играчки – самолети, хеликоптери, коли.

Други недекларирани 326 стоки, сред които 163 спортни облекла и чанти, както и 163 парфюма и тоалетни води с лого на защитените марки Lancome, Calvin Klein, Carolina Herrera, Armani, Versace, Lacoste и др., са открити под задните седалки на микробус, влизащ в страната от Турция. Шофьорът - турски гражданин и придружаващият го български гражданин са заявили, че нямат нищо за деклариране. Установено е, че контрабандните "маркови“ стоки са собственост на шофьора на микробуса - турски гражданин с инициали М.Т., срещу когото е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.    

Стоките с обозначения на световни марки с общо количество 9504 броя са задържани и в изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на съответните търговски марки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: