Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Голяма полицейска операция спипа варненска престъпна група
Автор: Екип Varna24.bg 13:58 / 26.03.2015Коментари (1)818
© Varna24.bg
Престъпна група, специализирала се в извършване на кражби на територията на цялата страна, е неутрализирана от криминалисти на ГДНП. В полицейската операция са участвали и колегите им от ОДМВР - Търговище, Варна, Сливен, Стара Загора и Добрич.

Операцията, реализирана под ръководството на служители от сектор "Противодействие на престъпления против собствеността" при ГД "Национална полиция", е стартирала на 24 март. Тогава във Варна и в Сливен били задържани четирима от членовете на престъпната група, специализирала се в извършване на кражби на територията на цялата страна. В полицейския капан попаднали варненците В.П. /31 г./ - криминално проявен за кражби и измами, осъждан, Д.Т. /24 г./ - криминално проявен за кражби и наркотични вещества, осъждан, А.Д. /33 г./ - криминално проявен за кражби и управление на МПС след употреба на алкохол, осъждан, и неговата приятелка И.И. /19 г./. В хода на разследването е установено, че те са "атакували" основно магазини за продажба на мобилни телефони, компютри, както и ювелирни ателиета. Престъпленията са извършени от месец октомври миналата година до момента. Изяснено е, че двама от групата - В.П. и Д.Т., са заловени непосредствено след две взломни кражби в Казанлък и Стара Загора.

Днес сутринта е задържан и петият участник в групата - Г.Г. /34 г./, с прякор Гонзо, криминално проявен за средна телесна повреда, измама, хулиганство, наркотични вещества и управление на МПС след употреба на алкохол, осъждан.

Извършени са действия по разследването на осем адреса във Варна, обитавани от задържаните и техни помагачи, както и на две заложни къщи, където групата е пласирала отнетите вещи. Открити и иззети са множество мобилни телефони и преносими компютри, част от които са предмет на престъпления, а спрямо останалите предстои да бъде извършена проверка.

До момента е установена съпричастността на групата към извършени най-малко на 13 взломни кражби на територията на областите Търговище, Варна, Добрич, Стара Загора, Бургас и Силистра.

На петимата са повдигнати обвинения, като на част от тях е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Работата по документиране на престъпната дейност на участниците в престъпната група продължава.

Групата е съпричастна към извършването на пет взломни кражби на територията на Търговище. На 22 ноември м.г., след взломяване на входна врата, са откраднати фотоапарат и мобилен телефон от фотоателие в централната градска част. Ден по-късно е извършена кражба на осем преносими компютъра, след проникване в магазин за продажба и ремонт на офис техника в града. На 30 декември, от магазин за сребърна бижутерия в центъра на Търговище са откраднати шест сребърни синджира с общо тегло около 500 грама. Същия ден, след взломяване на входна врата, е извършена кражба на преносим компютър от магазин. На 1 март т.г., от търговски обект в централната част на Търговище са откраднати шест преносими компютъра, три таблета и 17 мобилни телефона от различни марки.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много добре. Лека полека трябва да се чистят тези боклуци.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: