Гоним от страната Джок Полфрийман, ама не съвсем!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:22 / 28.09.2019
1439
По време на национален конкурс за полицай на годината в Плевен, вътрешният министър коментира ситуацията около Джок Полфрийман. По думите му е задействана процедура за  експулсиране (т.е. изгонване от страната), но същевременно австралийският гражданин има и две забрани да напуска страната.

"Полфрийман е в дома на Дирекция "Миграция" в Бусманци. Директорът там е издал заповед за принудителна административна мярка - експулсиране от страната, която е в процес. Той има и две забрани от прокуратурата за напускане от Република България - във връзка с досъдебното производство и във връзка с лишаването от свобода", заяви Младен Маринов.

В събота Джок Полфрйман ще получи призовката за делото на 23 октомври. Тогава Върховният касационен съд ще реши дали да се преразгледа делото за предсрочното му освобождаване. Дотогава най-вероятно той ще остане в центъра в Бусманци.

В едно от първите си телевизионни интервюта след предсрочното освобождаване, Полфрийман заяви, че има билет за Австралия и всички необходими документи, за да напусне страната ни. 

Общественото напрежение и протестите след освобождаването на Полфрийман коментира и правосъдният министър в популярна социална мрежа. Данаил Кирилов попита дали един обществен дебат може да засегне независимостта на магистрата, след като той вече е отсъдил и е обявил мотивите си. Министърът пита още има ли право обществото да прецени дали е спазен закона и е постигната справедливостта. В заключение Данаил Кирилов призовава да не се забравя, че магистратите винаги са прави, и че обществото им дължи подкрепа, както и защита на независимостта им.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).