Google предоставя дигитални инструменти за онлайн обучение на българските ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:19 / 01.03.2021
1259
Google ще предостави някои от своите дигитални инструменти за сътрудничество и продуктивност за всички ученици и учители в България, предвижда Меморандум за разбирателство между Министерството на образованието и науката, и технологичната компания.

По този начин те ще разполагат с допълнителни ресурси, които да подпомогнат тяхното обучение, изпитване и оценяване, съобщи пресцентърът на МОН.

Според подписания Меморандум за разбирателство това ще стане чрез използването на платформата на Google за образованието и допълнителните й функционалности и инструменти.

Този процес и сключването на Меморандума е част от политиката на МОН за дигитализация на българското образование.

В последните години бяха направени значителни инвестиции за изграждането на безжични мрежи във всички държавни и общински училища, бяха доставени над 20 хиляди персонални и преносими компютри и таблети, близо 4000 класни стаи бяха снабдени с интерактивни дъски и дисплеи с вградени компютърни модули и достъп до интернет.

В изпълнение на Меморандума през следващите години ще бъдат апробирани възможностите за онлайн изпитване и оценяване в училище, като това вече пилотно се експериментира в някои български училища.

Страните по Меморандума също ще си сътрудничат, за да предоставят достъп до програми за професионално развитие на учители и в изучаването на нови начини, по които дигиталните технологии, като изкуствен интелект и анализ на данни, могат да подпомогнат образователните процеси за ученици и учители.

Световният технологичен гигант ще продължи да поддържа и безплатен за учениците и учителите достъп до платформата си Google Workspace for Education чрез управляваните от министерството профили на ученици и учители, се посочва в съобщението. Платформата предоставя и възможност за отдалечено провеждане на занятията.

Използването на новите възможности и модули е част от цялостната концепция на Министерството на образованието и науката за персонализация на ученето.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).