Горан Брегович: Винаги съм се чувствал у дома си, когато свиря в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:42 / 25.03.2017
792
В музиката ми винаги ще откриете следи от България, така че винаги съм се чувствал като у дома си, когато съм свирил в България. Това каза в ефира на bTV основателят и основен двигател на "Бело дугме" - Горан Брегович.

"Преди десетина години "Биело дугме" отново се събра и прави концерти в Белград, Загреб и Сараево. Това за мен беше знак, че войната е свършила. Имахме една много грозна война, но беше толкова хубаво, че още можем да пеем песни, които са общи за всички, и че аз съм написал някои от тези песни. Това е най-хубавото в моята кариера", каза Брегович.

Оказа се, че Горан Брегович е свирил и пред Тито, но за не повече от 20 секунди.

"Някакъв негов внук пееше моя песен, казали му, че е на "Биело дугме", и тогава на мен ми казаха, че той иска да види "Биело дугме". Имаше посрещане на Нова година в хърватския народен театър. Програмата беше опера, балет и "Биело дугме". Тито влизаше точно когато ние бяхме на сцената. Само направи жест, като си запуши ушите, и нас веднага ни свалиха от сцената", спомня си Брегович.

Той разкри, че най-любимото му българско ястие е сирене по шопски. "И днес като дойда тук винаги първото, което питам, е: "Имате ли сирене по шопски?", призна той.

"Моите деца са пораснали във Франция и за пръв път пожелаха да дойдат на концерт в Белград. И средната ми дъщеря казва: Аз те виждам по пижама, а пък ти си бил голяма звезда", каза още Горан Брегович.

За живота си извън сцената той разкри, че се грижи за градината си. "Боря се с охлюви, защото ми ядат доматите. Гледам футбол, мия си колата", изреди музикантът.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).