Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Горанов коментира ще има ли военноморска база на НАТО във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:50 / 27.11.2019Коментари (0)1600
©
"България винаги трябва да е нащрек, когато Русия и Турция започнат да действат заедно. Винаги сме били надежден и предвидим партньор на Балканите". Това заяви в ефира на "Здравей, България" финансовият министър Владислав Горанов.

На въпрос дали е възможно партньорите ни да не смятат Турция за надежден натовски партньор и да искат да се изнесат към Варна, Горанов отговори: "Те не са възхитени от това че натовска Турция купува модерни, опасни ракетни установки - това е най-меката позиция, която съм чувал от американска страна", каза Горанов. 

В студиото на предаването той обясни какво ще представлява кординационият център във Варна.

"Координационният логистичен център ще ръководи всички учения, които се провеждат под натовски флаг. Там ще има комуникационна техника и оборудване, свързано с планирането и провеждането на ученията в Черно море. И сега има военни обекти на територията на Варна, става въпрос само за логистика",  поясни Горанов.

Финансовият министър бе част от делегацията, водена от премиера Бойко Борисов в САЩ за среща с американския президент Доналд Тръмп. 

Той коментира снимката, на която се вижда как Каракачанов си носи сам куфара и е по дънки, а не в официален костюм. Фотосът предизвика множество коментари в социалните мрежи. 

"Няма кой да ни носи куфарите. Багажът се натоварва от правителствения протокол в самолета, после се сваля и се откарва до хотела. Става въпрос за ръчен багаж, който вицепремиерът Каракачанов можеше да остави в самолета. Придава се твърде голямо значение на станалото. Този случай не трябва да е в основата на дебата за срещата във Вашингтон. Каракачанов трябваше да изчака и да слезем първо министрите, които бяха костюмирани, за да не привлича такова внимание. След толкова часове полет човек се колебае как най-добре да си организира слизането", каза още Горанов.

Финансовият министър коментира и трагедията в "Пирогов". "Инцидентът е изключително неприятен. Надявам се да се установи причината. Последните години доста средства бяха инвестирани в болницата. Ако има допусната техническа грешка, тя трябва да бъде отстранена. Подобен инцидент е нелеп", заключи Горанов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: