Граничен полицай хванат с 20 000 лева рушвети в дома му

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:06 / 17.11.2016
966
В дома на граничен полицай от ГКПП "Дунав мост" в Русе били открити 20 хил. лева в различни банкноти, за които разследващите подозират, че са от прибиране на рушвети. Това съобщи говорителят на гласния прокурор Румяна Арнаудова по повод вчерашната акция на границата с Румъния. 

Първоначално зад решетките бяха прибрани 10 униформени, но само седем от тях са получили обвинения за това, че искали подкупи от дребни търговци. Рушветчийската схема била следната.

Полицаите предупреждавали търговците, че ако не им дадат почерпка ще извикат мобилен екип от митничари, който ще направи щателна проверка на товара им, Те плашели още шофьорите, че ще чакат цял ден на пункта. 

От МВР казаха, че по време на акцията е бил използван и дрон. Това са унизителни и обидни практики, които ние ще прекратим, обяви шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Важна промяна относно годишните технически прегледи на колите
Нинова: Искаме на България да спре да се гледа като на втора ръка...
БСП регистрира евролистата, ето кой я повежда
Синоптикът Янков ни развали мераците за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).