Граждани отново на протест срещу мръсния въздух, блокираха "Дунав мост"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:40 / 12.11.2023
519
Отново протест за чист въздух в Русе блокира за кратко Дунав мост. За втори пореден ден недоволни русенци преминаха през част от града с автомобили, на които имаше черни балони. Шествието завърши до граничния пункт, където протестиращите излязоха от колите си и блокираха за кратко движението в района на кръговото кръстовище. 

Те настояха за строги санкции срещу предприятията - замърсители и спешни мерки от всички държавни и местни институции, които да решат дългогодишния проблем с неприятните миризми в Русе.

Хората се обявиха и срещу изграждането на инсинератор за изгаряне на отпадъци в съседния румънски град Гюргево, предава БНТ. Събират се и подписи със сигнал до министъра на околната среда и водите. Вече са планирани и други инициативи, с които да популяризират и привлекат вниманието на повече хора към проблемите, които тормозят русенци повече от 10 години - кампании в интернет и социалните мрежи, флашмобове по квартали.

Предстои организиране и на еко фест, както и подобаващо посрещане на новоизбраните общински съветници на Русе, с което да бъдат посетени, че са в местния парламент, за да защитават правата на жителите от региона, включително и това за чист въздух.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Схемата, при която петима българи извършиха най-голямата кражба н...
Калин Стоянов с важна информация за вота 2 в 1 и бюлетините
След бурята в Ловешко: Отнесени покриви, стотици домакинства са б...
Медицинският хеликоптер с първа реална мисия
Антоанета Иванова: Пациенти, нуждаещи се от медицинска храна, са ...
Изписаха от "Пирогов" мъжа, пострадал при влаковия инцидент на Це...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).