Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Граждани пред проф. Ангелов: Промяната в страната - нарастващи цени, сбъркани пенсии и здравни неуредици
Автор: Екип Varna24.bg 17:06 / 18.01.2022Коментари (0)1274
©
Проблемите на десетки граждани изслуша народният представител от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов по време на приемната си във Велико Търново. Пред бившия министър на здравеопазването хората споделиха притесненията си от непрекъсващо нарастващите цени, без да има адекватна промяна в доходите. Те поставиха редица въпроси – от лични до институционални, решенията на които се отлагат с повече от половин година.

Мъж със специфични придружаващи заболявания поиска съвет от проф. Ангелов кой вид ваксина срещу коронавирус да си постави. Великотърновецът каза, че обещаната от правителството разяснителна кампания така и не се случва, заради което хората са объркани, а израз на това е липсата на желание за масово ваксиниране.

Възрастна жена от Дебелец сподели, че индексацията на пенсиите не отговаря на очакванията на хората и несправедлива. Тя сподели, че има 43 години трудов стаж като фрезист, но получава еднаква сума с друг човек, работил едва 22 години. Дамата призна, че пенсията, която е получила последния месец дори е по-ниска от тази в предходния, въпреки обещанията на властите, че след индексацията и намалените с 60 лева добавки заради пандемията разлика в пенсиите няма да има.

Бизнесмен от старата столица заяви, че все повече местни предприемачи са пред фалит заради цените на електроенергията и природния газ. Вдигането им води до спад на потреблението, което се усеща масово в по-малките градове в страната. Според него обещаните компенсации не могат да покрият загубите и в следващите месеци много хора ще останат без работа.

За забавени с месеци решения на ТЕЛК сигнализираха в приемната двама великотърновци. След бързата реакция на проф. Костадин Ангелов от лекарската комисия в Старата столица се ангажираха с бързо решаване на пациентските казуси.

Жители на общината дойдоха да изразят недоволството си от хаотичните мерки на правителството както по отношение на здравната, така и по отношение на икономическата криза.

Приемната на проф. Костадин Ангелов поставя началото на поредица от негови срещи с жителите на Велико Търново и региона, които ще се провеждат регулярно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: