Груба грешка на Лора Крумова в ефир

Автор: Георги Кирилов
Коментари (5)
10:17 / 27.02.2023
11366
Известната водеща Лора Крумова показа груби пропуски по история на България. За това сигнализира във фейсбук известният влогър Асен Генов"

Лора Крумова, предаването е "На Фокус". Участва Светлозар Раянов, който счупи плочата с невярното съдържание върху комунистическия тотем в София.

След като г-н Раянов каза, че България е била свободна и демократична страна, когато Съветският съюз ни окупира, водещата го прекъсва с твърдението: "Царство България е обявило война на Русия..." Даже не на СССР, както се досети и я поправи Светлозар. Така историята и истината се подменят тотално.

А истината е, че на 5 септември 1944 г. СССР ни обявява война. Царство България не е обявявало война нито на Русия, нито на СССР.

Подобно непознаване на историята и провеждане на интервю със събеседник по тази тема, според мен е недопустимо.

Асен Генов е прав. България, никога не е обявявала война на СССР. през ВСВ Втора страната ни запазва дипломатическите си отношения с Москва. България обявява война на САЩ и Великобритания, което действие предизвиква  бомбардировки над София, Пловдив и други големи градове в България.

На 5 септември 1944 Съветският съюз официално ни обявява война, въпреки че на 26 август, под заплахата от настъпващата Червена армия, правителството на Иван Багрянов обявява неутралитет и се разпорежда германските войски да напуснат страната, а отказващите да бъдат разоръжени.

 Още преди официалното обявяване на войната българското правителство взема решение да не се оказва съпротива на евентуално съветско нападение. Няколко часа след обявяването на войната то официално иска сключване на примирие, като се подготвя да обяви официално война на Германия.

Съветското нахлуване довежда на 9 септември в София да се извърши държавен преврат, довел на власт просъветско и доминирано от комунистите правителство.


Виж коментарите (5)

Още по темата (6918):
06.05.2024 Родният хайлайф се скъса да си показва яйцата, Камелия - майстор на
агнешкото
23.04.2024 Певицата Валя с подробности за своята "Рана"
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Бивш футболист отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов и братята му разказаха за уроците, които научаваме от бащите
си
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев даде казуса с "Мама и Аз" на службите
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).