Грузинка, живееща у нас, ни натри носовете! Шокирана е от БГ реалността

Автор: Георги Кирилов
Коментари (17)
22:31 / 27.06.2022
1726
Plovdiv24.bg публикуваме мнението на жена от Грузия, която от известно време живее в Пловдив. Пожела да остане анонимна. Тя се сблъскала с непонятни за нея неща в България, за които търси отговори. Тя също така прави няколко сравнения между България и Грузия. Разказва и за неприятно изживяване в КАТ-Пловдив.

Ето нейните думи:

Бях заминала за Великобритания през 2009 година. Върнах се в България през ноември 2021 г. Това, с което се сблъсквам всеки ден, ме вкарва в тотален шок.


1. Пътищата са по-зле, много по-зле от грузинските.

2. Отсъствие на електронно правителство - нищо не става онлайн. Бях шокирана при посещение в миграционен офис. Все едно се върнах в 1987 година и все едно ме обслужва съветския ОВИР.

3. КАТ-Пловдив - тотална излагация и катастрофа, не само фактът, че се намира в ромска махала посред бунище. Сградата е мръсна и воняща и прилича на изба на Баба Яга. Персоналът все едно живее още в 1989 година. Нищо не се е променило. Бях виновна априори, че си поисках инфо от гишето.

Всички тези инстанции в Грузия работят онлайн. Но, ако все пак предпочетете да идете на място, сградите са стъклени, излъскани, модерно оборудвани с любезни служители.

Това са нещата, с които се сблъсках лично. Научих се да коментирам това, което виждам със собствените си очи. Четох много относно инвестициите направени през управлението на Бойко Борисов. За грантове от ЕС няма да споменавам. ОК, хора! Питам - къде отидоха тези пари?

Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).