Губим гласа си заради опасен летен вирус

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:31 / 05.06.2015
866
Болки в гърлото, дразнеща суха кашлица и пресипнал глас. Ако тези симптоми са ви познати, значи сте станали жертва на опасен летен вирус, който в момента вилнее у нас, пише вестник "Телеграф". За новата зараза пред изданието говори и проф.Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. По думите му става въпрос за риновирус, който удря в ларинкса и води до загуба на гласа.

"Това възпаление е заразно и лесно може да прерасне в бактериална инфекция. В момента много хора са с пресипнал глас или изобщо не могат да говорят", заяви експертът по заразите.

Освен, че е много неприятно, това състояние ни държи близо месец. Проблемът обаче е, че то може да бъде много опасно и да доведе до пълна загуба на гласа. Ако това продължи до повече от две седмици консултацията със специалист е задължителна.

Друг вирус, който в момента ни атакува, се проявява с температура, болки в мускулите, гадене, липса на апетит и течащ нос. Проблемът при него е, че ни тръшва в леглото и ни оставя без сили.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Дете на кандидат-депутат простреля друго дете в Търновско
Ще бъде ли спрян вносът на коли втора ръка?
Фон дер Лайен поздрави Гордана Силяновска-Давкова за избирането й...
Главчев и част от министрите в кабинета посетиха църквата "Св. Ди...
Плащането на зъбни протези от Касата се отлага
Валежите ще продължат и утре, а температурите се понижават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).