Гълъб Донев: Инхаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:22 / 26.10.2022
859
"В понеделник внесох за разглеждане в Народното събрание одобрените от служебното правителство проекти на закони. В пет от тях са залегнали законодателни промени, които са свързани с второто плащане по Националния план за възстановяване и устойчивост". Това каза служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерския съвет.

"На днешното заседание ни предстои работа по още 3 закона от този пакет. Закона за обществените поръчки, Закона за медиацията и Закона за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности". 

В дневния ред на днешното заседание са включени 10 законопроекта, които имат за цел да подобрят и облекчат живота на българските граждани.

Донев открои защо е важен Закона за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности - "защото независиямият орган за противодействие на корупцията е силната имунна система на държавата срещу порочните практики, които допускат облагодетелстването на малцина за сметка на цялото общество. Инхаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства", каза Гълъб Донев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...
Екатерина Захариева: Нуждаем се от стабилно правителство с минист...
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
Контрабанден зехтин: Над 3000 литра бяха задържани на "Капитан Ан...
Д-р Илиев за новия вариант на COVID-19, наречен "флирт": Не е лек...
Председателят на Съвета на ректорите: Липсва дългосрочна целеполо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).