Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гълъб Донев: Правителството прави всичко възможно цените на тока, газа и парното да са поносими за бизнеса и хората
Автор: Екип Varna24.bg 20:38 / 29.11.2022Коментари (0)752
©
Правителството прави всичко възможно цените на тока, газа и парното да са поносими за бизнеса и хората. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев.

"Служебното правителство изпълни законовото изискване до 31 октомври да внесе проект на Закон за държавния бюджет за следващата година, както и бюджетите на НЗОК и ДОО и тяхното действие да продължи и през 2023 г. докато има редовно правителство, което чрез своите политики, подкрепени от едно парламентарно мнозинство да бъдат реализирани през финансовата рамка на държавата", поясни той. 

"И бизнесът, и гражданите трябва да бъдат абсолютно спокойни, че бизнесът може да планира дългосрочно през следващата година развитието и дейността, която изпълнява. Гражданите могат да са спокойни, че всички цени за електроенергия, газ и парно са под контрола на съответния регулатор и правителството прави всичко възможно тези цени да бъдат поносими за българския бизнес и за българските граждани", подчерта Донев пред БНТ.

По отношение на размера на минималната работна заплата премиерът каза, че определянето ѝ е прерогатив на изпълнителната власт. По думите му са предприети определени действия, мисли се и за това по какъв начин да се запази покупателната способност на българските граждани.

"Инфлацията в България за октомври исторически намаля с 1,1% от предходен месец. Тогава, когато политиката на предходното правителство беше за газовите доставки, които бяха изключително непрозрачни - с посредници при доставките, с неясен произход, без открити процедури. Ние направихме честни, прозрачни и открити процедури, където за доставките на природен газ за България се явиха стотици компании, големи доставчици и затова и цените паднаха", посочи Донев.

Това, което служебното правителство направи вследствие на преговорите с "Лукойл" за миналата година компанията е внесла 3,5 млн. лв. данъци в бюджета. За тази година се очаква да бъдат внесени 100 млн. лв., а за следващата година се очаква да са 600-700 млн. лв., обясни премиерът. Той отбеляза и, че "Лукойл" премества икономическия си център на дейност от Швейцария и Нидерлания в България - нещо, което не се е случвало никога и нито едно правителство не е успяло да договори това. Служебното правителство обаче го договори, уточни Донев.

Решението на парламента за въвеждането на смесено гласуване - с бюлетини и с машини, е решение, което според премиера би дало някакъв положителен тласък към избирателната активност. Кодът на машините се държи от ЦИК, подчерта той. И гарантира, че не е правено вмешателство в резултатите от изборите на 2 октомври.



Още по темата: общо новини по темата: 259
16.02.2024 »
03.02.2024 »
23.01.2024 »
09.01.2024 »
10.12.2023 »
10.12.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: