Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гунчева: Лидерът на "Възраждане" безконтролно харчи партийната субсидия
Автор: Екип Varna24.bg 09:33 / 12.07.2022Коментари (0)798
© БГНЕС
Независимият депутат Елена Гунчева, която напусна партията "Възраждане", отправи критики към бившите си колеги и лидера на партията за безконтролно харчене на партийната субсидия.

В студиото на "България сутрин" тя сподели, че най-вероятно болничният ѝ ще бъде продължен, тъй като ѝ предстои операция. След това, ако парламентът още съществува, ще се върне като независим депутат, защото има каузи, за които ще се опита да направи нещо.

"Основните бяха, че кадровата политиката на партията е много погрешна. Не се търсят хора, които да могат да участват в държавното управление, които да са лоялни и верни на лидера. В партията всичко се върти само около председателя ѝ. Макар и сега да дава резултат, ако партията успее да превземе властта, това ще предизвика много проблеми за цялата държава", каза депутатът за Bulgaria ON AIR.

Гунчева добави, че ако това не се промени, не мисли, че ще има добър край.

"Виждам, че ДБ, ИТН и БСП казаха, че ще се опитат да съставят правителство, но подчертавам че 47-ото НС е изчерпало общественото и политическото доверие в себе си. Виждаме, че в този парламент има хора, които не искат да работят заедно. За да могат да се приемат закони, за да може да има едно стабилно управление, всички депутати трябва да са насочени само към това. В момента дори първоначалната коалиция се разпадна. Има 3 партии, които категорично искат избори и ще работят за това. Не мисля, че може да има стабилност в подобен парламент, така че не бих подкрепила подобно правителство", коментира тя.

Гостът заяви, че категорично не би подкрепила правителство на ДБ с премиер от "Продължаваме промяната", защото ще бъде крайно неработещо и няма да получи необходимата парламентарна подкрепа. 

"За мен най-доброто решение е програмно правителство от експерти, но за това трябва да има национално съгласие и подкрепа на всички парламентарни сили. Едва тогава би могла да се получи някаква стабилност", посочи тя.

Гунчева отправи послание към последователите си да мислят първо за България, а не за партийните интереси и за определени личности, защото никой не е по-голям от България.

"Бъдещето е такова, каквото ние си го направим като народ. За съжаление, 32 години ние все още не осъзнаваме какво искаме. Хвърляме се от проект на проект, от политик на политик, вярваме в идоли и в един момент всички се разочароват. Трябва да осъзнаем, че сме един народ и бъдещето си трябва да го изградим заедно, а не като се дразним помежду си", настоя независимият депутат.

Според нея отиваме към нови предсрочни избори.

"ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще бъдат победители от следващи избори. Най-лошият вариант е да влезем в спирала от избори. Вече виждаме и каква е кризата. Една тежка зима ни чака и ще има поредица от служебни кабинети и избори, докато накрая осъзнаем какво искаме от политиците", заключи Гунчева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: