Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гвоздейков: Ликвидацията на дружеството за спешна медицинска помощ по въздух бе спряна
Автор: Самуил Иванов 14:27 / 09.08.2023Коментари (0)1004
© Фокус
Ликвидацията на дружеството за спешна медицинска помощ по въздух бе спряна. Това заяви министърът на транспорта и съобщеният Георги Гвоздейков на брифинг в Министерския съвет по повод решението да бъде спряна ликвидацията на дружеството  "България Хели Мед Сървиз" относно спешната медицинска помощ по въздух, предаде репортер на "Фокус".

"Днес една от точките беше спирането на ликвидацията на "България Хели Мед Сървиз". Дружеството, което беше преустановено и обявено в ликвидация от служебния кабинет. То беше създадено, за да бъде авиационният оператор, съгласно българското и европейското законодателство, което трябваше да извършва полетите за спешна медицинска помощ по въздух", заяви Гвоздейков.

Министърът обясни и решението да бъде спряна ликвидацията на дружеството:

"Проектът по спешна медицинска помощ по въздух се финансира изцяло от ПВУ, където са заложени параметри, свързани с европейски регулации, които трябва да бъдат стриктно спазени. Не бива, заобикаляйки българските закони и правила, да търсим начин да вменим тази дейност като второстепенна на някого, който да преценява коя от дейностите, възложени по закон, е приоритетна и тя е тази, която трябва да приоритизира да работи качествено", каза той.

По думите му дружеството "България Хели Мед Сървиз" гарантира прозрачност за това кой извършва дейността и кой носи отговорност за осигуряването на качествена медицинска помощ по въздух.

"Много е важно отговорността и функциите да бъдат делигирани на някого и той да носи цялата отговорност за това, което прави, както и за мисиите на спешна медицинска помощ по въздух. Създавайки отново "България Хели Мед Сървиз" се делегират изцяло правата по функциониране на спешната медицинска помощ ясно и категорично, което улеснява моделът на финансиране на цялата дейност в България", категоричен бе Гвоздейков. 

Той каза още, че в момента текат и обсъжданията с болниците, които ще приемат пациентите, които ще бъдат транспортирани по въздух.

"Свършихме работа, която не беше до момента. Процесът е в доста напреднала фаза. Както разбрахте миналата седмица, определени са оперативните бази. Въведени са в строги организационни мерки дейностите по подготовка на документите за обявяване от Министерството на здравеопазването, която е за изграждането на шестте оперативни бази. В момента има сериозни разговори и сформирана работна група с всички болници, които ще бъдат приемащи, както и за местата, където ще бъдат самите оперативни площадки", каза още министърът.




Още по темата: общо новини по темата: 1531
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/256 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: