Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ХII-тият фестивал за поп и рок музика "София" подкрепя жените с репродуктивни проблеми
Автор: ИА Фокус 14:47 / 14.10.2022Коментари (0)690
©
Вече 12-та година се провежда фестивалът на поп и рок музика. В него участват много български популярни и млади автори на музика и текстове, както и изпълнители. Тази година, както по традиция, той се проведе в зала 1 на НДК.  

"Селекционната комисия избра 13 финални песни, в които имаше присъствие на изпълнили и автори от цялата страна. Това показва и националния характер на фестивала. Имаше както много млади изпълнители, така и представители на по-зрялото поколение – Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, следното поколение – Коцето Калки. Участват пет рок групи, сред които "Атлас“, "Рок сешън“ и други. Журито по един традиционен стар начин чрез гласуване на живо избра песните, които взеха 1-ва, 2-ра и 3-та награда. Сега се очаква да стане ясна и наградата на публиката. Призовавам всички почитатели на независимата българска музика, за да чуят 13 много хубави български песни, които ще обогатят националния ефир“, разказа в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ Пейо Пеев, основател на група "Спринт“. 

Зрителите могат да изберат своя фаворит като гласуват с SMS на номер 17 777. Средствата са в полза на Националната благотворителна кампания "Нека бъдем по-добри“ и информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми под надслов "Да сверим биологичния си часовник“. 

Галя Георгиева, която също е част от екипа, разказа повече за кампанията: "Каузата на фестивала го прави много различен. Освен за творчество и българска музика, той е посветен и на каузата "Нека бъдем по-добри“. През годините тя е била посветена на различни кампании на Столична община. От няколко години тя е и в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми. “ 

12-тият фестивал за поп и рок музика "София“ 2022 се осъществява с подкрепата на Столична община. Ще бъде излъчен тази събота по Канал 1 на Българската национална телевизия в 15 часа.  

Веселка ИВАНОВА








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: