Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
’а сега де!  ой е с предимство се пита в задачката!
јвтор: ≈кип Varna24.bg 13:19 / 19.08.2017 оментари (102)887
©
ќт —ъюза на българските автомобилисти публикуваха ситуаци€ на път€ с един-единствен въпрос към не€, а именно - кой е с предимство в конкретни€ случай? ќчакваме вие, редовните читатели на Varna24.bg, също да се включите в дискуси€та по темата с коментари под този материал. ¬ие сте!
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+2
 
 
1) (ƒоп. - ƒ¬, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) ¬одач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да заобиколи пътно превозно средство, да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между т€х, да се отклони над€сно или нал€во по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие над€сно или нал€во за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, тр€бва да се убеди, че н€ма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобраз€ва с т€хното положение, посока и скорост на движение. (2) ѕри извършване на маневра, ко€то е свързана с навлизане изц€ло или частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по не€.  огато такава маневра тр€бва едновременно да извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното превозно средство, което се намира в д€сната пътна лента.
0
 
 
ћончо € си отвори закона и виж какво е изпреварване.“о и името ти е едно такова-ћончо-смени го да не се излагаш и не пиши за нещо за което не знаеш.» не ми казвай ,че си бакшиш,защото ще има късане на книжки.
0
 
 
ћаневри, чл 25, ал. 2. ясно е указано предимството. ћасова практика обаче е обратната и резултата е клаксони, псувни и други нелицепри€тни действи€.
0
 
 
ƒоста тъпи отговори прочетох ,да кажа и аз един тъп рЯШВрЯШВрЯШВ ѕо бързи€т е с предимство рЯШВlol
—подели какво ново....
на 20.08.2017 г.
0
 
 
„ервени€.—ини€т н€ма право да изпреварва от д€сно.“р€бва да изчака червени€ да го изпревари и след това може да прави маневри.
0
 
 
 ойто е с по-мощната кола. рЯШО»наче - "—еƒе—е/арчето" ... ама те си се преебават и сами посто€нно ...
+1
 
 
«ащо си мислите, че път€т е извънградски? «аради зелени€ фон?
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёли 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
 убрат ѕулев срещу јнтъни ƒжошуа
Ћ€то 2019
“¬ и шоу сезон 2018/2019
–ожен 2019
»зграждането на јћ "“раки€"
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: