Хампарцумян: Ако цената на олиото в България е висока, пазарувайте в съседна държава

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:27 / 18.10.2021
817
Ако човек има повечко пари в банка, е на загуба, но това е временно. Защото икономическа криза в момента технически няма. Има обаче техническо пренареждане на веригите за доставка, за производство. Това коментира пред БНТ банкерът Левон Хампарцумян.

Според него ще се преструктурира зависимостта на Запада от Китай и Югоизточна Азия. В момента в Китай има енергийна криза, защото са решили да позеленеят набързо, а икономиката не е готова, което забавя производството.

Инфлацията е неизбежна, трябва да се надяваме да е умерена и разтеглена във времето, допълни Хампарцумян.

Има някои неща, които спекулативно, сезонно се раздуват. Няма никакво съмнение, че инфлацията удря отделно работещите и хората с фиксирани доходи.

"Ако цената на олиото тук е висока, спрете да купувате и пазарувайте в съседна държава, за да притиснете спекулантите. Докато има кой да плаща, инфлацията ще расте. Ако инфлацията е спекулативна, просто хората ще могат да спрат да купуват даден продукт. Ако подстригването е 50 лв., хората ще си пуснат талибански коси и бради. Ако продължи да седи цената на 50 лв., значи е станала 50 лв", посъветва  Хампарцумян.

Зелената сделка изкуствено прави използването на фосилни горива по-скъпо, за да стимулира другото. За да станеш зелен, първо трябва да си забогатял, за да можеш да си позволиш тези неща, допълни банкерът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).