Хампарцумян каза какво ще случи по време на инфлация със спестените пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:59 / 06.02.2022
917
Най-добрият начин да се борим с инфлацията е да произвеждаме повече стоки и услуги. Иначе, това е феномен, който не е само за България, а е една от основните загрижености на световната икономика. Това обясни в студиото на "Събуди се" банкерът и финансист Левон Хампарцумян.

Коментар той направи и за заплатите. "В публичния сектор пазарът играе по-малка роля. В частния сектор, ако имате умения, професия и познания, които се търсят, няма нужда да питате за увеличение на заплатата, те ви я увеличават, защото ще ви глътне конкуренцията", смята банкерът.

Той обясни и дали събраните пари могат да бъдат изядени от инфлацията. "На индивидуално ниво зависи къде сме. Ако един млад човек има спестявания, може да научи нещо. На по-зряла възраст някой може да реши да си купи жилище. Може да се инвестират в различни видове недепозитни продукти", добави Хампарцумян.

Финансистът посъветва хората, на които не им достигат средствата, да започнат да си правят сметка на разходите и приходите, за да могат компенсациите, които се получават, да подпомогнат справянето с последствията от инфлацията.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Президентът: Отношенията между християните са базирани на взаимно...
НИМХ: 45 литра дъжд на кв.м в София, 40 мм градушка в Априлци
Тома Биков: Трябва спешно да бъдем приети в сухопътния Шенген
Опасна измама: Точат лични данни с фалшиви мейли от името на Инсп...
Коя е Мария Филипова - новият шеф на КЗП?
ДФЗ преведе над 5,1 млн. лева първи етап по схемата за зимни пръс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).