Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хапчета за отслабване могат да ни убият
Автор: Екип Varna24.bg 10:41 / 09.03.2017Коментари (0)1202
©
Хранителни добавки за отслабване със съмнителни качества и дори съдържащи забранени вещества свободно се продават в интернет, а някои от тях сериозно увреждат сърцето и мозъка и дори водят до смърт. 

Това установи проверка на екипа на NOVA. В търсене на варианти за красиво тяло и перфектни мускули успяхме да достигнем до изключително опасни предложения за ударно отслабване. Само с няколко клика в интернет, буквално за секунди, се натъкнахме на безброй предложения за магически резултати.

Но внимание - често офертите включват продукти с доказано опасно действие, заради което са и официално спрени от продажба от Брюксел. Оказва се обаче, че в интернет нищо не може да спре търговците и контролът е невъзможен. На сергията за отслабване има всичко - от чайове, гелове и нестандартни кафета, до хапчета и капсули с различни хранителни добавки - и винаги с обещанието за перфектна визия за буквално броени дни. Само за няколко дни всеки може да заприлича на супер модел според обявите в интернет. В мрежата зад агресивни предложения и красиви обещания се крият търговци, които трудно могат да бъдат открити.

Преди шест години битката с килограмите започва и Калин. Опитвал почти всичко, което мрежата предлага, но резултатът не идвал. Някои от добавките дори довели до усложнения. С Калин преглеждаме офертите за ударно отслабване. Сред тях е тази - 8 килограма за два месеца. Магическите хапчета се рекламират като предпочитани от спортисти за чистене на мазнини и орелефяване. Бързият ефект се дължи на съставката сибутрамин.

Справка показва, че активното вещество наистина е забранено от Брюксел през август 2010 г., а всички разрешения за употреба на лекарства, съдържащи сибутрамин, трябва да бъдат спрени в рамките на Европейския съюз. Причината - ползите не превишавали рисковете от употребата му.

Оказва се, че офертите с хранителни добавки под формата на хапчета и капсули с различни имена, съдържащи сибутрамин, заливат мрежата безконтролно. През 2014 г. при анализ на 25 проби от хранителна добавка от азиатски произход в лабораторията на Агенцията по лекарства се натъкват на забраненото вещество. В агенцията обаче се контролират активните вещества само в лекарствата. Засега на пазара няма официално регистрирани медикаменти за отслабване. Често обаче забранените съставки в лекарствата се прикриват зад добавки, за да се избегне контролът на агенцията.

Според шампиона по кикбокс Мартин Гаджев сбогом на килограмите можем да кажем само с добър хранителен режим и много спорт. В тази формула се убеждава и Калин и след много тренировки и диета промяната не закъснява.

Добавките могат да постигат резултати, само ако ги съчетаваме със спорта, казват експертите. И в този случай обаче трябва да залагаме на проверени търговци, за да избегнем безбройните капани на мисия "перфектно тяло".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: